weddingplanner

Droomjob alert: maak van liefde je inkomen als weddingplanner

Vuurwerk, glitters, romantiek… Iedereen droomt van een perfecte bruiloft. Maar wie zorgt ervoor dat deze dag vlekkeloos verloopt? Juist, de weddingplanner. Overweeg je deze rol op je te nemen? Duik dan even mee in de wereld van trouwerijen.

Van Hollywood naar de echte wereld als weddingplanner

Ken je de film: The Wedding Planner.? Echter, de werkelijkheid van een weddingplanner is misschien nog wel magischer dan wat Hollywood ons laat zien. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit beroep onder de knie krijgt?

Ontdek de uitdagingen van het vak

Tijdens een opleiding Weddingplanner leer je alle kneepjes van het vak. Van het selecteren van de perfecte locatie tot het adviseren over de ideale bruidsjurk. Alles komt aan bod. Dus, zin in een carrière vol liefde en feest? Dan is deze opleiding perfect voor jou.

Hoe word je een top weddingplanner?

Het is essentieel om creatief te zijn. Immers, elk bruidspaar is uniek en heeft specifieke wensen. Daarnaast moet je kunnen omgaan met verschillende budgetten en altijd het onmogelijke mogelijk maken. Tot slot, een goed netwerk en oog voor detail zijn onmisbaar.

Zelfstandig aan de slag

Als weddingplanner ben je vaak zelfstandige. Je bouwt je eigen klantenkring op en draagt de verantwoordelijkheid voor je eigen inkomen. Je moet dus alles leren over het ondernemerschap, zodat je goed voorbereid bent.

Opleiding tot weddingplanner

Er zijn verschillende opleidingen om weddingplanner te kunnen worden. Bij NHA, bijvoorbeeld, leer je in 10 lessen alle kneepjes van het vak. Bovendien, mocht je twijfelen, bieden ze een gratis proefles. Je kunt zelfs, voor de écht nieuwsgierigen, de opleiding 15 dagen gratis uitproberen. Klinkt als een goed plan, toch? En wie weet, misschien organiseer jij binnenkort wel de mooiste dag uit iemands leven.

Wil je meer informatie over de opleiding weddingplanner? Klik hier.

Vriendin’s favoriet

Het lijkt zo makkelijk: een bruidsjurk, een locatie, die tweehonderd houten witte klapstoeltjes die overal op Pinterest staan, een ring, een jawoord en wat tranen. Toch bleek ook Aaf Brandt Corstius niet immuun voor de stress, de tranen, de ontroering en de oprechte gekte die zich kunnen voordoen tijdens het voorbereiden. Als ze nog eens trouwt dan volgt ze alle tips in dit trouwboekje. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Wat je niet mag vergeten in de aanloop naar de bruiloft van je beste vriendin

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker