Ontwerp Zonder Titel 2022 09 21t091706.694

Een avond zonder telefoon? 10 leuke dingen om te doen

Een avond zonder telefoon? Er zijn genoeg leuke dingen die je dan kunt doen. Wij zetten er 10 op een rijtje.

1. Een boek lezen

Vaak is het toch lastig om je telefoon aan de kant te leggen en een boek te pakken. Neem eens de tijd om op je gemak een boek te lezen.

2. Wandelen

Wandelen zonder telefoon, betekent inderdaad ook wandelen zonder muziek en/of een podcast. Luister in plaats daarvan naar de geluiden om je heen. Zoek een natuuromgeving op om helemaal tot rust te kunnen komen. Als je het eng vindt om ’s avonds alleen te gaan wandelen, vraag je je partner of een vriendin mee.

3. Bordspellen

Eerder schreven we al dat het spelen van bordspellen je gelukkiger én slimmer maakt. Daarnaast zijn bordspellen hartstikke gezellig. Nodig vriendinnen uit en zorg voor voldoende snacks.

4. Herinneringen ophalen

Pak eens je oude fotoalbums van zolder en neem de tijd om hier doorheen te bladeren. Hoe was je als kind en welke dingen vond je leuk om te doen? Je kunt dit alleen doen, maar ook samen met je ouder(s).

5. Wellness

Om helemaal zen te worden, kun je ook een massage boeken of een paar uurtjes naar de sauna gaan. Probeer, ook als je weer thuiskomt, je telefoon niet te gebruiken en de ontspanning vast te houden.

Lees ook: Déze bron van ontspanning heb je nodig volgens je sterrenbeeld

6. Sporten

Er zijn genoeg avonden waarop een berichtje of e-mail op je telefoon je avond (negatief) bepaald. Je kruipt toch nog even achter je laptop om wat voor werk te doen of dat ene berichtje van die vriendin raakt een gevoelige snaar. Voorkom dit door in het begin van de avond bijvoorbeeld te gaan sporten. Zonder telefoon natuurlijk. Sporten zorgt voor ontspanning en de aanmaak van geluksstofjes.

7. Inspiratie opdoen

Leg een stapel tijdschriften en een groot leeg blad naast je neer. Blader door de tijdschriften en knip alles wat jou aanspreekt eruit. Misschien is het een foto van een sportende vrouw of een foto van een tropische bestemming. Het kan over van alles gaan. Plak vervolgens de foto’s op dat grote blad en schrijf erbij waarom je deze foto hebt gekozen en of je hier in de toekomst iets mee zou willen doen. Welke dromen of ambities heb je nog?

8. Koken of bakken

Ben je een echte keukenprinses, maar neem je nooit de tijd om ook echt te gaan bakken of koken? Zoek een recept (of meerdere recepten) die je graag eens wil uitproberen. Haal de boodschappen in huis en neem uitgebreid de tijd om een maaltijd te maken.

9. Schrijven

Zit je de laatste weken niet zo lekker in je vel of heb je het gevoel dat je dingen opkropt? Vaak helpt het dan om alles wat je dwarszit op papier te zetten. Niet alleen voel je je hierna opgelucht, maar je weet nu ook met welke dingen je nog aan de slag moet.

10. Bijkletsen

Spreek een avond af met een vriendin of met je partner, waarbij jullie allebei de telefoon niet in het zicht hebben liggen. Voer gesprekken met elkaar zonder dat er een kans bestaat dat één van jullie toch wordt afgeleid.

Lees ook: Gezellig avondje? Déze leuke bordspellen mogen niet ontbreken

Foto: GettyImages