Kat Hond Maatjes azijn huisdier

Zó zorg je ervoor dat jouw hond en kat de beste maatjes worden

Ben jij van plan om je dierenfamilie uit te bereiden? Met déze tips zorg je ervoor dat je kat en hond de beste maatjes worden.

1. Lichaamstaal

Wist jij dat katten en honden een heel andere lichaamstaal hebben? Zo heeft een hond een veel duidelijkere lichaamstaal dan een kat. Zij worden dan ook sneller begrepen. Katten zijn daarnaast erg territoriaal en dit maakt het voor honden moeilijk om zich aan te passen.

2. Leeftijd

Door op een vroege leeftijd een kat en hond al samen te brengen, vergroot je de kans dat ze zonder problemen met elkaar opgroeien. Ze zullen niet bang voor elkaar zijn en meer aan elkaar gewend zijn. Hoe ouder de dieren, hoe meer hun persoonlijkheid al is gevormd. Ook zullen ze het lastiger vinden om met een jonger dier, dat vol energie zit, om te gaan.

Lees ook: De mensenleeftijd van je hond berekenen? Zó doe je dat

3. Laat je kat en hond niet alleen

Probeer vanaf het begin de twee huisdieren niet alleen te laten. Ben altijd in de buurt om hun gedrag goed te kunnen observeren.

4. Eenzelfde behandeling

Probeer je hond en kat op dezelfde manier te behandelen. Krijgt de hond een snoepje? Geef de kat er dan ook een. Zo zullen ze niet het gevoel hebben tegen elkaar op te moeten boksen voor jouw aandacht.

5. Mogelijkheid tot ontsnappen

Zorg ervoor dat zowel de hond als de kat de mogelijkheid heeft om even wat alleen tijd te krijgen. Zo vindt je kat het misschien fijn om ergens op te kunnen klimmen en zal je hond het prettig vinden om de gezamenlijke ruimte te kunnen verlaten.

6. Aparte bakjes voor kat en hond

Om een conflict tussen je huisdieren te vermijden, kan het slim zijn om aparte voerbakjes te maken.

Zo, hopelijk heb je iets aan deze tips.

Lees ook: Dit is waarom jouw hond je altijd aanstaart als ‘ie aan het poepen is

Foto: Getty Images
Bron: OhMyMag