mensenleeftijd hond leeftijd

De ‘mensenleeftijd’ van je hond berekenen? Zó doe je dat

Berekende jij de mensenleeftijd van je hond door de echte leeftijd met zeven te vermenigvuldigen? Volgens onderzoekers is deze formule achterhaald.

Niet meer vermenigvuldigen

Dacht je dat jouw 3-jarige hond in mensenleeftijd eigenlijk 21 jaar oud was? Helaas, dit blijkt niet te kloppen. Volgens onderzoekers mag de vermenigvuldig formule niet voor iedere levensfase van honden gebruikt worden. Hoe ouder de hond wordt, hoe beter de formule lijkt te kloppen. Alleen moet je de eerste levensjaren van een hond iets anders berekenen.

Lees ook: Honden of katten: welke dieren zijn eigenlijk het slimst?

Eén jaar staat gelijk aan dertig jaar

Schrik niet, maar de mensenleeftijd van een één-jarige hond ligt ongeveer rond de dertig jaar. Is je hond vier jaar? Dan staat dit gelijk aan een mensenleeftijd van 52. Gelukkig neemt het verouderingsproces af wanneer een hond zeven jaar oud is. Dat de oude formule niet blijkt te kloppen, verbaast de onderzoekers niet. Honden van negen maanden kunnen namelijk al puppy’s krijgen.

Vriendin’s favoriet

Droom je ervan met je hond te communiceren? Met de Vulpes Goods® voor Pets praatknoppen kan dit! Spreek een bekend commando in en neem het op. Wanneer je hond de knop indrukt en ‘brokje’ hoort, geef je daadwerkelijk een brokje. Zo leert je viervoeter snel de betekenis. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Bewezen: opvoeding puppy is even zwaar als opvoeding kind

Foto: Getty Images
Bron: Ohmymag