Met de auto op vakantie? Zo houd je het gezellig achterin

Met de auto op vakantie naar Italië of Zuid-Frankrijk gaat vaak gepaard met veel gezeur vanaf de achterbank. 1300 kilometer is niet alleen voor jou, maar ook voor je kinderen een flinke zit.

Je bent nog geen vijf minuten van huis of het begint al: ‘Mammmm, ik moet plassen’ of ‘zijn we er al bijna?’ Om zulke uitspraken te voorkomen – of in ieder geval te verminderen, hebben wij een aantal handige tips op een rijtje gezet.

Zo houd je het gezellig achterin

1. Neem genoeg lekkers mee

Want iedereen wordt blij én stil van eten, toch? Wissel snoep en chips af met gezonde snacks, zoals een bakje druiven of een stukje komkommer. Veel suiker betekent namelijk ook veel energie.

2. Cadeautjes voor tussendoor

Beloof je kinderen dat ze bij de volgende stop een klein cadeautje krijgen. Denk aan (raam)stickers, kleurboeken, reisspelletjes, een doosje LEGO of een doe-boek.

Lees ook: met deze tips heb je nooit meer last van wagenziekte

3. Ga ’s nachts rijden

Ga midden in de nacht rijden. Misschien voor jullie niet ideaal, maar de kinderen zullen snel weer verder slapen. Dat geeft je toch een paar uurtjes rust.

4. Maak veel tussenstops

In een auto kunnen kinderen hun energie niet kwijt. Zorg dus dat je regelmatig een stop maakt om de benen te strekken. Tegenwoordig zijn er veel plekken met een grote speeltuin. Leg wat buitenspeelgoed in de kofferbak zodat je er makkelijk bij kunt. Kijk op Breakzy voor de leukste plekken op jouw route.

5. Doe een spelletje

Bijvoorbeeld de klassiekers: ik zie ik zie wat jij niet ziet, ik ga op vakantie en neem mee… of wie ben ik? Bij de ANWB kun je achterbankbingo downloaden. Een kaart met daarop allerlei items die je onderweg tegen kunt komen. Wie als eerste alles aangekruist heeft, wint!

Lees ook: de leukste gratis spelletjes voor in de auto

6. Zorg voor beeldschermen

Misschien ben je in het dagelijks leven streng met de tv en iPad, maar het is tenslotte vakantie. Hang een beeldscherm aan de stoel of geef ze een iPad met leuke spelletjes en films. Een makkelijke manier om ze een paar uurtjes zoet te houden.

Lees Vriendin digitaal

Voor €6,50 per maand

Ja, dit wil ik!

042020 Digitaallezen Hp