Met deze tips heb je nooit meer last van wagenziekte

Met de auto naar Zuid-Frankrijk of Spanje: als je wagenziekte hebt, is dat flink afzien. Met deze tips wordt de reis naar je vakantiebestemming een stuk draaglijker.

Met de auto naar Zuid-Frankrijk of Spanje: als je wagenziekte hebt, is dat flink afzien. Met deze tips wordt de reis naar je vakantiebestemming een stuk draaglijker.

Tips tegen wagenziekte

1. Ga voorin zitten

De klachten van wagenziekte worden namelijk erger als je de horizon niet kunt zien. Als je voorin zit en met de rijrichting meekijkt, gaat het vaak een stuk beter. Is er geen mogelijkheid om voorin te zitten? Dan is het midden van de achterbank een goed alternatief. De minste klachten heb je trouwens als je zelf achter het stuur zit.

2. Eet gezond

Koffie, alcohol of frisdrank kunnen wagenziekte erger maken. Ook vette snacks en snoep kun je beter links laten liggen. Kies liever voor gezonde tussendoortjes, zoals fruit. Een uitzondering: cola kan nog weleens helpen tegen misselijkheid.

Lees ook: lange autoreis? Zo houd je het gezellig achterin

3. Zorg voor koele lucht

Doe een raampje open of zet de airco aan. En neem regelmatig een pauze voor wat frisse lucht.

4. Doe zo min mogelijk

Misschien saai en voor de hand liggend, maar lezen, schrijven en het kijken op beeldschermen kan zorgen voor misselijkheid. Probeer tijdens de reis zoveel mogelijk vooruit te kijken en als het lukt even te slapen.

Lees ook: helft van de Nederlanders ergert zich aan rijgedrag partner

5. Gebruik een parfumverspreider

Als de tips hierboven niet werken, kun je een auto diffuser gebruiken. Vul hem met de Aroma Travel van Maison Berger en hang ‘m op in de auto. De geur van pepermunt, gember en amber kunnen een misselijk gevoel bestrijden. Uit onderzoek onder 120 personen bleek dat meer dan drie op de vier personen minder last had van wagenziekte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen