Ontwerp Zonder Titel 2020 12 28t161817.037

Zó ga je aan de slag met goede voornemens op basis van je karakter

Je hoeft echt geen grote, algemene doelen voor 2021 op te stellen. Kies in plaats daarvan voor doelen op basis van jouw unieke karakter.

1. De perfectionist

Waarschijnlijk heb je al tientallen doelen voor jezelf opgeschreven die je in 2021 wilt behalen. Grote kans dat je het doel om beter voor jezelf te zorgen, wederom bent vergeten. Laat 2021 het jaar zijn waarin je begint met een meditatiecursus of yoga.

2. De helper

Als helper ben je warm en betrokken. Om jezelf wat meer rust te gunnen, zou een opruim routine goed kunnen werken. Hierdoor hoef je niet in één keer alles op te ruimen als je bezoek krijgt. Maak een planning voor dagelijkse, wekelijke en maandelijkse taken. Zo ben je weer geheel opgewassen tegen de uitdagingen die 2021 voor je in petto heeft.

3. De presteerder

De presteerder heeft zowel op werkgebied, als op het gebied van fysieke gezondheid en sport waarschijnlijk al verschillende doelen opgesteld. Eén ding waar je misschien iets meer moeite mee hebt, zijn relaties met anderen. Juist door wel die connectie met anderen te maken, zul je je fijner voelen. Maak het doel niet te groot en spreek met jezelf af om één nieuw iemand in 2021 te leren kennen.

4. De individualist

De individualist houdt ervan om zich terug te trekken en zich dan op verschillende taakjes te richten. Misschien neem je zelfs te veel hooi op je vork. In plaats van meerdere losse taakjes, zou het beter zijn om je op één speciale taak te richten en deze ook af te ronden. Hier zul je veel voldoening uit halen.

Lees ook: Zó deal jij met een kater op basis van je sterrenbeeld

5. De onderzoeker

De onderzoeker heeft graag eerst alle informatie in handen, voordat ze een beslissing neemt. Om deze reden zou het voor jou goed kunnen zijn om eens buiten je comfort zone te stappen. Denk bijvoorbeeld aan een klein bedrag investeren of het uitproberen van een nieuwe hobby.

6. De loyalist

De loyalist houdt graag vast aan dingen waar hij of zij van houdt en plezier opleveren. De loyalist zal dan ook niet vaak buiten haar comfort zone treden. Aangezien we in 2021 nog vaak thuis zullen zitten, kan het een uitdaging zijn om een nieuwe hobby uit te proberen. Denk bijvoorbeeld aan het leren van een vreemde taal.

7. De levensgenieter

De levensgenieter houdt van avontuur en spanning. Juist daarom kan het een uitdaging zijn om ook eens een ander genre te leren kennen. Denk aan een non-fictie boek of een goede roman.

8. De leider

De leider leeft vaak ’s nachts. De ochtenden hebben niet zo de voorkeur. Toch kan het voor de leider een goed idee zijn om een fijne ochtendroutine te creëren. Denk aan een korte work-out, meditatie of misschien al wat voorbereidingen doen voor je avondmaaltijd.

9. De bemiddelaar

Als bemiddelaar ben je veel bezig met je sociale leven. Je probeert goed te zorgen voor de mensen om je heen. Een passend persoonlijk doel voor 2021 heeft te maken met social media. Probeer wekelijks even een detox te doen. Kies bepaalde avonden uit waarbij je je telefoon écht even opbergt. Zet eventueel een timer als je het erg moeilijk vindt.

Lees ook: Déze wijn past het beste bij jou op basis van je sterrenbeeld

Foto: GettyImages
Bron: theeverygirl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen