Wijn Sterrenbeeld

Déze wijn past het beste bij jou op basis van je sterrenbeeld

Op zoek naar de perfecte wijn voor de feestdagen? Deze wijn zou, op basis van je sterrenbeeld, het beste bij je persoonlijkheid passen.

Wijn Sterrenbeeld Wijnkenner Word Je Zo
Koop nu!

Ram

De Ram is spontaan, impulsief, direct en moedig. Uitdagingen worden niet uit de weg gegaan en daarnaast heeft de Ram een aanstekelijke energie. Het is daarom ook niet vreemd dat champagne de beste wijnkeuze betreft. Jij ervaart namelijk iedere dag als een feestje.

Stier

Een Stier is betrouwbaar en vrijgevig. Ook is de Stier praktisch ingesteld, maar kun je soms wel wat lui en koppig zijn. Waarschijnlijk geniet dit sterrenbeeld het meest van een sterke wijn en wordt zij ook erg gelukkig van een Merlot.

Tweelingen

Tweelingen kunnen aan de ene kant erg sociaal en vrolijk zijn, maar kunnen ook snel omslaan. Op deze momenten zijn ze erg serieus en voelen zich rusteloos. Vooral het rusteloze zorgt er misschien voor dat Tweelingen vooral houden van sterke rode wijnen.

Kreeft

De Kreeft is één van de meest gevoelige sterrenbeelden. De Kreeft is gevoelig voor de stemming van anderen en is erg sympathiek. Deze gevoeligheid leidt er misschien toe dat de Kreeft vooral houdt van een lichte frisse Pinot Noir.

Leeuw

De Leeuw houdt ervan om in het middelpunt te staan. De leeuw is zelfverzekerd en vindt het fijn om gezien en geaccepteerd te worden. Dit is waarom de Leeuw houdt van een intense romige Merlot.

Lees ook: Mensen met déze vier sterrenbeelden zijn de grootste kerstliefhebbers

Maagd

De Maagd houdt er, in tegenstelling tot de Leeuw, helemaal niet van om in het middelpunt te staan. De Maagd is hardwerkend en heeft een sterk analytisch vermogen. Een wijnsoort die hierbij past is een subtiele Pinot Gris.

Weegschaal

De Weegschaal is vaak veel bezig met de behoeftes van anderen en cijfert zichzelf daardoor weg. Ook is de Weegschaal erg vriendelijk en houdt ervan als er een vredige sfeer heerst. De Weegschaal is de grootste rosé fan die er bestaat.

Schorpioen

De Schorpioen heeft een intense persoonlijkheid. Ook is de Schorpioen erg ambitieus en gedreven. Wijnen die hier goed bij passen zijn een fruitige rosé en een Chardonnay. Ook kun je de Schorpioen erg blij maken met een fles bubbels.

Boogschutter

De Boogschutter is erg ruimdenkend en heeft over het algemeen een positieve instelling. Soms kun je last hebben van wat rusteloosheid. De wijn waar je dit sterrenbeeld het gelukkigst mee maakt, is een lichte Pinot Noir.

Steenbok

De Steenbok is ambitieus en gedreven, maar vindt het ook heel fijn om anderen te helpen. Jij staak bekend om je goede adviezen en bent erg zelfverzekerd. De Steenbok is het sterrenbeeld dat de meeste witte wijn drinkt. Vooral van een fruitige Chardonnay kun jij enorm genieten.

Waterman

De Waterman is ruimdenkend, onafhankelijk en soms wat onvoorspelbaar. Jij bepaalt graag je eigen route en wilt zo min mogelijk gestuurd worden. Dit sterrenbeeld houdt van rode wijn en dan vooral die gemaakt is van de Syrah druif.

Vissen

Vissen zijn erg intuïtief ingesteld en hebben vaak een artistiek talent. Vaak drinken ze witte wijn en is vooral de Sauvignon Blanc favoriet. Als het aankomt op rode wijn, dan staat de Cabernet Sauvignon op nummer één.

Lees ook: Mensen met déze vijf sterrenbeelden kunnen het beste koken

Foto: Getty Images
Bron: Cellarmasters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.