zeemeermin zwemmen

Nog op zoek naar een vriendinnen uitje? Ga zeemeermin zwemmen

Lekker hoor, weer een high tea of wijnen, maar na een tijdje ken je het wel. Zoek je een leuke activiteit om samen met je vriendinnen te doen? Ga dan eens zeemeermin zwemmen.

Wat is zeemeermin zwemmen?

In het kader van bijzondere sporten: heb je weleens van zeemeermin zwemmen gehoord? Dat is precies wat de naam doet vermoeden: zwemmen als een zeemeermin. Op verschillende locaties in Nederland kun je terecht om met vin en al het water in te duiken. Een leuke activiteit om samen met je vriendinnen te doen en bovendien ook nog eens waanzinnig voor je buikspieren, dus.

Is het veilig?

Zeemeermin zwemmen is veilig, zolang je de juiste technieken beheerst en het onder toezicht doet. In het begin kun je aan de rand van het bad blijven om te oefenen. De lol begint al bij het aantrekken van de de zeemeermin staart. In de staart zit een vin die je helpt bij het zwemmen.

Natuurlijk trek je ‘m wel pas aan de waterkant aan, omdat het anders een nogal moeilijke klus is om in het zwembad te komen.

Zeemeermin zwemmen is niet alleen leuk om te doen, maar ook een goede sport. Het gaat er anders aan toe dan normaal zwemmen – je benen zitten immers bij elkaar -, dus het is belangrijk om het op een veilige manier aan te pakken. Ga het liefst zeemeermin zwemmen als je goed kunt zwemmen en/of zwemdiploma A en B hebt. Groot voordeel: door de monovin zak je niet naar de bodem van het bad.

Met een staart ga je razendsnel door het water, sneller dan wanneer je zonder staart zwemt, dus met een beetje oefenen zijn jullie straks volleerd zeemeerminnen.

Als je online zoekt op ‘zeemeermin zwemmen volwassenen’ vind je welke zwemschool bij jou in de regio (proef)lessen aanbiedt.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Zeemeerminnenshop
Foto: Getty Images