Bad

Weg in eigen land: hotelkamers met jacuzzi zijn populairder dan ooit

Vanwege negatieve reisadviezen is het plannen van een tripje naar het buitenland momenteel niet eenvoudig. Maar in Nederland is het óók heel fijn.

Vanwege negatieve reisadviezen is het plannen van een tripje naar het buitenland momenteel niet eenvoudig. Om toch even te kunnen ontsnappen aan de avondklok, de coronamaatregelen en het nieuws over het stijgende aantal besmettingen, is het boeken van een uitje in eigen land de enige optie. En dat lijken we massaal te doen, want er is een ware stormloop ontstaan op luxe hotelarrangementen en op overnachtingen in exclusievere hotelsuites binnen de eigen landgrenzen.

Hotelkamer met jacuzzi

Onder meer het aantal boekingen van een hotelkamer met een jacuzzi of privésauna is explosief gestegen sinds het begin van de coronacrisis. Het aantal zoekopdrachten is bijna tien maal zo hoog als iets meer dan een jaar geleden, zo merkt ook vergelijkingswebsite Hotel met Jacuzzi.

“Sinds april vorig jaar is het aantal boekingen iedere maand gestegen, met februari van dit jaar voorlopig als hoogtepunt”, aldus een woordvoerder van de hotelkamerwebsite. “Maar het lijkt er op dat deze trend voorlopig nog niet ten einde is. Mensen zoeken naar wat ontspanning, en een hotelkamer met een bubbelbad is daarvoor een comfortabele optie.”

Luxesegment

Vooral hotelketen Van der Valk, dat zich met de introductie van Valk Exclusief al eerder specifiek op het luxesegment richtte, heeft een uitgebreid aanbod jacuzzi-kamers. Een goede timing, want de arrangementen met ontbijt of diner op de kamer zijn in trek als alternatief voor een bezoek aan een sterrenrestaurant. Ook pasgetrouwden kiezen vaker voor een luxere kamer bij een huwelijksreis, die door de coronamaatregelen momenteel vaker in eigen land plaatsvindt.

Dit artikel is een partnerbijdrage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *