Ahoy Klaar Voor Eurovisiesongfestival

Waarom je dit jaar wél naar het Eurovisie Songfestival wilt kijken

Ben je nog niet geheel overtuigd? Wij vertellen je waarom je dit jaar toch echt wel naar het Eurovisie Songfestival wilt kijken.

1. Nederland

Dit jaar vindt het Eurovisie Songfestival in Nederland plaats. In Rotterdam om precies te zijn. Het is de 65e editie van het songfestival en eigenlijk was Nederland in 2020 al aangewezen als gastland door de overwinning van Duncan in 2019. Helaas kon het songfestival in 2020 niet doorgaan als gevolg van de Covid-19 pandemie. Dit maakt de 65e editie dit jaar extra bijzonder en feestelijk.

2. Outfits

Het Eurovisie Songfestival is niet alleen voor je oren bedoeld, er valt namelijk ook genoeg te zien. De meest opvallende en extravagante kostuums worden door de artiesten uit de kast getrokken. Je kijkt je ogen uit.

3. Liedjes

Je zult waarschijnlijk niet alle liedjes kunnen waarderen, maar er zitten toch altijd wel een paar hits tussen die je de hele zomer nog zult horen.

Lees ook: Dít draagt Jeangu Macrooy tijdens zijn Songfestival-optreden

4. Presentatie

Wist je dat Chantal Janzen, Jan Smit, Nikkie de Jager en Edsilia Rombley dit jaar het Songfestival zullen presenteren? Een super bijzonder vierkoppig team. Grote kans dat er met deze vier ook genoeg te lachen valt.

5. Hoop

Doordat Duncan Laurence in 2019 de competitie won, belandt Nederland dit jaar automatisch in de finale. Het blijft altijd leuk om te volgen op welke plek Nederland uiteindelijk belandt.

6. Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy is een Surinaamse songwriter en zanger. Hij speelde onder andere in voorprogramma’s van Selah Sue en Blaudzun en heeft op festivals als Noorderslag en North Sea Jazz gespeeld. Ook was hij vaker te zien bij De Wereld Draait Door. Macrooy zou eigenlijk Nederland tijdens het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam vertegenwoordigen met het nummer Grow. Dit ging toen niet door vanwege Covid-19. Dit jaar heeft de zanger gekozen voor het liedje Birth of a new age.

Beluister het liedje hier:

7. Avondvullend programma

Nodig je beste vriendinnen of familie uit en geniet samen van een avondvullend programma. Tover wat hapjes op tafel en bespreek samen welk land dit jaar het leukste liedje heeft ingezonden.

Lees ook: Kabinet hakt knoop door: publiek welkom bij Eurovisie Songfestival

Foto: Songfestival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen