Vaderdag

Vaderdag: 10 leuke activiteiten om samen met je vader te doen

16 juni is het zover: Vaderdag. We beschrijven tien leuke activiteiten om samen met je vader te doen op deze bijzondere dag.

1. Herinneringen ophalen

Als je handig bent met foto’s en filmpjes in elkaar zetten, is het erg leuk om een soort collage of video te maken van alle bijzondere momenten die jullie samen hebben beleefd.

2. Samen koken

Vroeger heeft je vader vast vaak voor jou gekookt. Hoe leuk is het om eens samen in de keuken te staan. Jullie kunnen er ook voor kiezen om samen een kookworkshop te volgen en samen wat bij te leren.

3. Samen sporten

Zijn jullie allebei dol op sport? Ga dan samen sporten in een park of bos in de buurt.

4. Zijn favoriete artiest of sportwedstrijd

Is je vader fan van een bepaalde artiest of sport? Probeer dan tickets te bemachtigen voor een concert of wedstrijd.

5. Bierproeverij

Organiseer een bierproeverij bij jou of bij je vader thuis. Je kunt deze ook helemaal zelf hosten door bij verschillende winkels een aantal speciaal biertjes te halen. Vaak kun je online ook wel een box bestellen met verschillende soorten bier.

Lees ook: Bewezen: Monopoly zorgt bij vrienden en familie voor de meeste ruzies

6. Filmmarathon

Laat je vader een aantal films uitkiezen vraag hem welke snacks hij het lekkerst vindt. Telefoons aan de kant en genieten van een echt vader-dochter momentje.

7. Dagje weg

Samen een ervaring delen is vaak bijzonderder dan een fysiek cadeau. Misschien is er een stad die jullie allebei nog nooit hebben gezien of zouden jullie graag, net als vanouds, nog eens naar een pretpark gaan?

8. Natuur

Het is bewezen dat de natuur goed is voor je mentale en fysieke gezondheid. Maak samen een lange wandeling in een nieuwe omgeving en neem jullie eigen lunch mee. Ondertussen hebben jullie de tijd om echt eens goed bij te praten.

9. Uitgebreide lunch

Verras je vader op Vaderdag met een (zeer) uitgebreide lunch. Zorg dat de omgeving wél op de hoogte is zodat je vader in ieder geval thuis is. Geniet vervolgens samen van al het lekkers dat je hebt gehaald.

10. Spelletjesavond

Neem je favoriete spelletjes én snacks mee en organiseer (samen met je broers en zussen) een spelletjesavond. Wie kon er nou ook alweer zo slecht tegen zijn/haar verlies en wie speelt er af en toe nog steeds een beetje vals?

Lees ook: Leuk nieuws voor Anouk: haar familie breidt uit

Foto: GettyImages
Bron: Purewow.com