Monopoly

Bewezen: Monopoly zorgt bij vrienden en familie voor de meeste ruzies

Houden jij en je vrienden en/of familie wel van een spelletje? Het bordspel Monopoly zou bij veel mensen tot wat onenigheid leiden.

Monopoly

Wie houdt er nou niet van een spelletje Monopoly? Niet voor niets is Monopoly één van de meest populaire bordspellen. Toch zorgt dit spel ook voor de meeste ruzies bij families en vriendengroepen. Daarom wordt het spel niet overal meer gespeeld. Uit een onderzoek blijkt dat één op de vijf mensen wel eens ruzie heeft gehad tijdens een spelletjesavond. Mensen zouden tijdens het spelen namelijk onsportief gedrag laten zien. Wat voor gedrag dit dan is? Denk bijvoorbeeld aan het stoppen met spelen omdat iemand niet tegen zijn of haar verlies kan, iemand anders beschuldigen van vals spelen en het ontstaan van een ruzie of meningsverschil tussen twee of meer spelers. Niet heel erg gezellig dus, zo’n spelletje Monopoly.

Lees ook: Dit zijn de allerleukste spelletjes voor twee personen

Ruzie

Uit hetzelfde onderzoek bleek ook dat 11% van de mensen wel eens een fysieke ruzie had meegemaakt tijdens een spelletjesavond. 22% van de mensen gaf aan dat er bepaalde spelletjes, vanwege ruzies, niet meer werden gespeeld. Competitiegevoel kan soms het slechtste in mensen naar boven brengen. Voor 41% van de mensen uit het onderzoek is winnen een belangrijk doel van het spelen van een spel. Toch gaf zo’n 75% van de mensen aan dat plezier hebben met anderen het belangrijkste doel van een spelletjesavond is. Gelukkig maar.

Lees ook: Bewezen: koppels die samen sporten, zijn gelukkiger

Foto: GettyImages
Bron: Studyfinds.org

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.