Ontwerp Zonder Titel 2021 06 23t112730.851

True-crime fan? Dan wil je déze Netflix documentaire zeker zien

Waargebeurde misdaadseries en films zijn populairder dan ooit. Deze week verschijnt een nieuwe documentaire en deze wil jij zeker niet missen.

Murder By The Coast

Het true-crime aanbod op Netflix is enorm en lijkt steeds meer mensen aan te spreken. Wat te denken van Making A Murderer en Night Stalker. Deze true-crime verhalen werden massaal (met open mond en klamme handjes) bekeken. Nu lijkt Netflix weer een spannend verhaal in handen te hebben. We hebben het namelijk over de true-crime documentaire Murder By The Coast.

Lees ook: Dít zijn de 50 best gerecenseerde vrouwenthrillers van het afgelopen jaar

Rocío Wanninkhof

De documentairefilm zal gaan over de moord op Rocío Wanninkhof. Dit Nederlands-Spaanse meisje verdween in 1999 en werd een paar weken later dood aangetroffen. Al heel snel werd de ex-partner van Rocío’s moeder, Maria Dolores Vázquez opgepakt voor deze moord. Zonder bewijs, zonder aanwijzingen werd Maria vier jaar lang vastgehouden. In Spanje zorgde deze gebeurtenissen voor verbijstering en ophef.

Nog een moord

Vier jaar na de moord op Rocío, werd er nog een lichaam gevonden. Dit was het lichaam van Sonia Carabantes. Er bleek een DNA-match met het lichaam van Rocío en, je raadt het al, Maria bleek onschuldig. De vraag is nu alleen: Wie heeft de meisjes dan vermoord en hoe kan het dat Maria Dolores Vázquez zo lang onterecht heeft vastgezeten? De filmmakers hebben publicaties uit de Spaanse en Engelse media gehaald. Ook wordt de vraag gesteld of de geaardheid van Maria een rol speelde in het proces. Het beloofd in ieder geval een intens tragische documentaire te worden.

Bekijk hier alvast de trailer:

Lees ook: Dít zijn de leukste Netflix films om samen met je vader te kijken

Foto: GettyImages
Bron: Netflix-Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen