shoppen

Bewezen: shoppen is hartstikke goed voor je mentale gezondheid

De feestdagen komen eraan en dan is het natuurlijk nóg leuker om te gaan shoppen. Wij vertellen je waarom regelmatig shoppen je gezondheid verbetert.

Shoppen

Wist jij dat shoppen je gezondheid op verschillende manieren verbetert? Allereerst is shoppen natuurlijk een vorm van cardio en ben je lekker actief bezig. Daarnaast zorgt een dagje winkelen ervoor dat een bepaald deel van je brein actiever wordt. Dit deel van je brein wordt geassocieerd met positief denken en plezier. Je voelt je dus écht gelukkiger door te gaan shoppen. Ook al staar je simpelweg door de winkelruiten. Zelfs dan komen er neurotransmitters vrij die bijvoorbeeld ook tijdens seks worden aangemaakt.

Lees ook: Bewezen: een weekendje weg is goed voor je gezondheid

Controle

Shoppen zorgt er ook voor dat je het gevoel hebt dat je de controle behoudt over je omgeving. Daarnaast beweren wetenschappers dat je niet altijd iets hoeft te kopen, om je gelukkiger te voelen. Er worden namelijk al geluksstofjes aangemaakt voordat je iets hebt gekocht. Dopamine zorgt ervoor dat jij je tijdens het winkelen zo gelukkig voelt.

Lees ook: Bewezen: een lui weekend is hartstikke goed voor je gezondheid

Foto: GettyImages
Bron: Womenshealthmag.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *