lui

Bewezen: een lui weekend is hartstikke goed voor je gezondheid

Heb je een weekend even helemaal nergens zin in? Helemaal niet erg. Dít is waarom een lui weekend hartstikke goed is voor je gezondheid.

Lui

Natuurlijk is het heel gezond om te sporten en voldoende te bewegen. Daarnaast is ontspanning ook heel belangrijk. Als het werk of je persoonlijke leven veel van je vraagt, dan kan het slim zijn om een lui weekend in te lassen. Een weekend dat even niets moet en je pyjama de meest geschikte outfit is. Begin je luie weekend alvast met uitslapen. Slaap je doordeweeks veel te weinig? Volgens onderzoekers kan het dan slim zijn om in het weekend zo’n drie tot vier uur extra slaap te pakken.

Lees ook: Waarom een wandeling in de kou hartstikke gezond is

Films

Weet je niet zo goed wat je moet doen tijdens je luie weekend? Onderzoekers adviseren dan een filmmarathon. Kies dan wel voor humoristische films. Dit soort films zijn namelijk goed voor je hart en laten je ontspannen. Enge films zijn een goede keuze als je ook nog even wat extra calorieën wil verbranden. Het lezen van een boek is ook erg goed voor je mentale gezondheid. Zo zul je kennismaken met verschillende personages en hun emoties. Dit zorgt er vervolgens voor dat je meer in contact komt met je eigen gevoelens.

Lees ook: Pak je dekentje er maar bij: 6 films die je in de herfststemming brengen

Foto: GettyImages
Bron: Glamour.com