sterrenbeelden

Bewezen: een weekendje weg is goed voor je gezondheid

Twijfel je er nog over om er dit jaar een paar dagen tussenuit te gaan? Wij vertellen je waarom een weekendje weg zo goed is voor je gezondheid.

Weekendje weg

Veel mensen zouden het liefst een paar keer per jaar op vakantie gaan. Dit is niet altijd mogelijk en daarom is een weekendje weg een beter idee. Je bent niet lang van huis, maar ervaart toch een beetje dat vakantiegevoel. Uit onderzoek blijkt dat een weekendje weg goed is voor zowel je mentale als fysieke gezondheid. Zo plannen mensen een weekendje weg om aan de dagelijkse stress en het nieuws te kunnen ontsnappen. Door even weg te zijn, krijgt je creatieve brein een boost en kom je sneller met nieuwe ideeën. Een weekend weg zal je fysieke gezondheid ook ten goede komen. Zo ervaar je minder stress en wordt ook de kans op hartziektes verkleind.

Lees ook: Last van stinkvoeten? Dan ben je dus hartstikke gezond

Even helemaal niks

Zowel op je werk als in je persoonlijke leven, zul je veel gebruik maken van computers en je telefoon. Onbewust word je overladen met prikkels. Ook kan sociale media je stressniveau verhogen. Door weg te zijn van huis, zul je nieuwe plekken ontdekken en je telefoon vaker met rust laten. Hierdoor ervaar je meer ontspanning. Ook kan het fijn zijn om even totaal nieuwe mensen om je heen te hebben. Je bent even los van je vertrouwde omgeving die soms onbewust ook stress kan opleveren. Tot slot is een weekendje weg vaak betaalbaar en snel gepland. Of dit nu met vrienden, familie of je geliefde is.

Lees ook: Tips voor een romantisch weekend weg met je partner

Foto: GettyImages
Bron: Riverhouseflorence.com