grimeren

Leer personages tot leven te brengen met de opleiding: Grimeren

Toe aan een (creatieve!) carrièreswitch? Stap dan in de betoverende wereld van make-up en ontdek de magie van de opleiding: Grimeren. Daar leer je hoe je personages tot leven kunt brengen. Zo verken je de grenzen van je verbeelding en dompel je jezelf onder in de magische kunst van grimeren.

De opleiding Grimeren

NHA introduceert een gloednieuwe opleiding: Grimeren! Deze kunstvorm draait om het gebruik van make-up om iemands uiterlijk te transformeren. Denk maar aan de indrukwekkende metamorfoses van acteurs. Zoals John Hurt in The Elephant man, of wat dacht je van alle apen in de film Planet of the Apes. Het zijn stuk voor stuk verbluffende voorbeelden van wat er mogelijk is met make-up. Als jij ook een plek wilt veroveren in de film- of theaterwereld en wilt bijdragen aan de transformatie van acteurs, dan is de opleiding Grimeren iets voor jou. Deze opleiding stelt je in staat alles te leren over dit creatieve en uitdagende vak.

Als grimeur zorg jij ervoor dat acteurs volledig in hun rol kunnen opgaan en indrukwekkende prestaties kunnen leveren. Of het nu gaat om het creëren van een zombie, een 100-jarige man of een buitenaards wezen… Als grimeur weet jij precies hoe je de perfecte look kunt creëren voor deze personages. Zo kun je je droomcarrière starten in de film- en theaterwereld en maak je van je passie voor make-up een beroep.

Het goede nieuws is: of je nu al ervaring hebt in het grimeren of helemaal nieuw bent in deze wereld, de opleiding Grimeren is geschikt voor iedere creatieve ziel met een passie voor make-up, theater en film. De opleiding Grimeren duurt bij het NHA gemiddeld 9 maanden, maar het mooie is dat je zelf je tempo mag bepalen. Na het behalen van je diploma ben je een expert in het aanbrengen van make-up. Denk je: dit is wel iets voor mij!? Je kunt een gratis proefles doen, of je meteen inschrijven voor de opleiding Grimeren. Superleuk toch?

Lees ook: Van amateur naar professional: hoe je de mooiste foto’s leert maken

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker