Foto Cursus

Van amateur naar professional: hoe je de mooiste foto’s leert maken

Ben jij ook altijd gefascineerd door die mooie foto’s die je voorbij ziet komen op social media? En wil je weten hoe je jouw foto’s nog mooier kunt maken? Dan is een cursus fotografie echt iets voor jou!

Wat leer je op een cursus fotografie?

In een goede fotografie cursus leer je alles over de camera, objectieven, statieven en andere benodigdheden voor het perfecte plaatje. Vervolgens bepaal jij wat je wilt fotograferen. Of het nu huiselijke taferelen zijn, sportevenementen of de natuur… Jij leert de camera optimaal te gebruiken om jouw gewenste onderwerp perfect vast te leggen.

Maar dat is niet alles. Om het perfecte plaatje te schieten, moet je ook kennis hebben van verschillende vormen en technieken. Van portretfotografie tot binnenhuisfotografie, zo kom je er vanzelf achter welke fotografiestijl het beste bij jou past. En misschien word je wel zo enthousiast dat je de professionele kant op gaat.

Je kunt overal in het land fotografiecursussen doen. Wil je graag voor een deel thuis de cursus volgen dan kan dat bijvoorbeeld bij NHA-opleidingen. Daar bestaat de cursus fotografie uit 28 lessen en omvat onderwerpen als camera’s, accessoires, flitsers, eigenschappen van digitale fotografie, diafragma, sluitertijd, belichting en nog veel meer. Het is een hele mond vol!

En het beste van alles is dat je deze cursus zowel thuis als onderweg kunt volgen. Zo kun jij overal en altijd oefenen en jouw vaardigheden verbeteren. Of je nu graag op uitjes gaat of gewoon thuis aan de slag gaat, met zo’n cursus leer jij hoe je de wereld om je heen op een andere manier kunt bekijken; door een lens. Superleuk toch?! Oefenen, oefenen, oefenen en voortaan thuiskomen met prachtige foto’s van al jouw avonturen. O ja… je kunt bij NHA ook eerst een gratis proefles doen… Handig!

Lees ook: 4 fotogenieke bestemmingen mét fotografietips!

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker