Leuke dingen doen

Op deze plek maak je binnenkort de meest Instagram-waardige foto’s

Een bad vol roze marshmallows en een dansvloer met glitters. Vanaf 18 september kun je het zien in selfie-walhalla WONDR in Amsterdam-Noord.

Het perfecte plaatje

Een museum hoeft lang niet meer alleen over kunst te gaan. In het eerste interactieve Instagram-museum WONDR draait het allemaal om het perfecte plaatje. In het pop-upmuseum loop je door vijftien verschillende ruimtes die zijn ingericht door een team van Nederlandse kunstenaars. Duik in een bad vol marshmallows, waan je in een tropische jungle en klim in driedimensionale schilderijen.

Lees ook: 10x de meest Instagram-waardige koffietentjes

Waar de zon altijd schijnt

De ruimtes moeten een plek vormen waar bezoekers deel uit kunnen maken van de kunstwerken en de buitenwereld even kunnen vergeten. De van oorsprong Braziliaanse oprichtster Sarah Mendes hoopt dat zij Nederlanders tijdens de koude wintermaanden een plek kan bieden waar de zon altijd schijnt. Instagrammers hoeven zich tijdens hun bezoek geen zorgen te maken om het juiste kiekje. In de ruimtes hangen camera’s die foto’s maken van de bezoekers. Klaar met poseren? Dan kan je in het WONDR café ook nog eens een fotogenieke snack bestellen.

WONDR opent haar deuren van 18 september tot 18 maart 2020 in Amsterdam-Noord.

Reageer op dit artikel