Leuke dingen doen

Ontdek 5 dingen die je nog niet wist over Toverland

Advertorial – Op zoek naar een leuk uitje voor deze meivakantie? Attractiepark Toverland is dit jaar absoluut een bezoekje waard! Wij zetten 5 bijzondere dingen op een rij die je waarschijnlijk nog niet wist over dit Noord- Limburgse attractiepark.

1. Van 12 naar 19 voetbalvelden

Afgelopen zomer is Toverland maar liefst 1,5 keer zo groot geworden! Er openden 2 nieuwe themagebieden – Avalon en Port Laguna – die samen 7 voetbalvelden groot zijn. Hier vind je o.a. de spectaculaire nieuwe achtbaan Fënix. Die is maar liefst 40 meter hoog, gaat 3 keer over de kop en haalt een snelheid van 95 kilometer per uur! Als Fënix toch net iets te heftig is voor je, of als je gewoon even een lekker rustmomentje wilt pakken, dan kun je samen genieten van de nieuwe bootjesattractie Merlin’s Quest.

2. 5 achtbanen

Voor ons een echte ontdekking; Toverland heeft maar liefst 5 achtbanen! Behalve de net al genoemde Fënix vind je in Toverland ook Booster Bike (een motorachtbaan), Dwervelwind (met draaiende karretjes) en de indoor achtbaan Toos-Express. Ten slotte is er nog Troy; de hoogste, langste en snelste houten achtbaan van de Benelux!

3. Ruim 1.800 bomen

Toverland is gelegen tussen prachtige groene bossen en ook in het park vind je vele honderden bomen en mooie vijvers, watervallen en riviertjes, waarbij je door de aankleding echt van de ene in de andere wereld stapt. Zo maak je in 1 dag een soort reis over de wereld en door de geschiedenis!

4. Een echt familiebedrijf

In 2001 is Toverland opgericht door een broer en zus: Jean Gelissen en Caroline Kortooms. Vol enthousiasme waagden ze samen de sprong in het diepe en zelfs nu zijn zij nog steeds met hart en ziel betrokken bij het park. Tijdens een dagje Toverland merk je dat zij de passie voor het park ook hebben overgedragen aan hun medewerkers, want zij stellen alles in het werk om voor hun gasten magische gelukservaringen te creëren.

5. Iedereen kan er écht toveren

In het nieuwe entreegebied Port Laguna kun je met een toverstaf en toverkaart op ontdekking gaan, want in diverse nisjes kun je bijzondere taferelen tot leven toveren. In het Magiezijn is er bovendien een interactieve show, waarin je kunt meehelpen tijdens het testen van toverstaffen. De kleinsten kunnen van hartenlust toveren in het Toverhuis in het themagebied Land van Toos en genieten van de tovershow van Toos Toverhoed.

Yes! We mogen nu 3x 4 tickets weggeven voor Toverland

Reageer op dit artikel