Dat is écht van papier: bekijk de mooiste kunstwerken in CODA museum

Dat is écht van papier: bekijk de mooiste kunstwerken in CODA Museum

Van levensgroot schetsboek tot een botanische tuin van papier: in CODA Museum vind je de mooiste papierkunst van kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Van levensgroot schetsboek tot een botanische tuin van papier: in CODA Museum vind je de mooiste papierkunst van kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Tentoonstelling CODA Paper Art

‘Is dat echt van papier?’ Inderdaad! De kleurrijke paradijstuinen van Anne ten Donkelaar zijn wereldwijd bekend, net als de YouTube video’s waarin Kensuke Koike aan de slag gaat met een pastamachine en ansichtkaarten. Ontdek papierkunst van 39 kunstenaars uit binnen- en buitenland in CODA Museum Apeldoorn. Elke twee jaar staat CODA Museum in het teken van het allerlaatste wat gemaakt is in de wereld van papierkunst en –design tijdens de tentoonstelling CODA Paper Art. Laat je verrassen in de editie van 2019. Waan je in een botanische tuin van papier, de wereld van de ‘selfie’ of een levensgroot schetsboek. Kom ontdekken hoe het gevangeniswezen, communicatie in het dierenrijk en culturele connecties zijn verwerkt in papieren kunstwerken.

Workshops volgen

Wil je zelf ook aan de slag met papier? Tijdens verschillende Paper Art workshops kun je onder andere een bloemencollage maken in de stijl van Anne ten Donkelaar en Katinka van Haren of ansichtkaarten bewerken om er een nieuw beeld van te maken als Kensuke Koike. Ook staat er diverse workshops op de agenda waar je papieren sieraden kunt creëren of je eigen papier kunt maken op ambachtelijke wijze. Bekijk ze allemaal op coda-apeldoorn.nl/papierworkshops.

Divers activiteitenprogramma

Tijdens de tentoonstellingsperiode biedt CODA een zeer divers activiteitenprogramma. Met een fietstocht over de Veluwe, Tour de Papier, geïnspireerd op en gevuld met elementen uit de Tour de France: van bergetappe tot kasseienpad. Daarnaast met een uitgebreid interactief programma in samenwerking met Nintendo rondom de Labo-serie, waar karton en ‘21st century skills’ hand-in-hand gaan.

Je kunt CODA Paper Art bezoeken van 10 juni t/m 27 oktober. Meer info vind je op: coda-apeldoorn.nl/paperart.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lifestyle Media Group.