spanje barcelona

Kunnen we op vakantie naar Spanje deze zomer?

Vanaf eind juni kan het buitenlands toerisme in Spanje weer op gang gebracht worden, mits de versoepeling van de maatregelen geen negatief effect heeft. Wat betekent dit voor ons?

Uiterlijk eind juni

De Spaanse transportminister José Luis Ábalos vertelde maandag dat hij uiterlijk eind juni de grenzen weer wil openen. Wel wil hij hierbij kijken naar de gezondheidstoestand in het land waar mensen vandaan komen en waar de toeristen in Spanje naartoe willen.

Voorbereidingen

Op dit moment geldt nog steeds code oranje als reisadvies naar Spanje. Dit betekent dat reizen alleen is toegestaan indien dit strikt noodzakelijk is. Er is dan ook nog geen concreet plan voor het ontvangen van toeristen. Wel zei de minister dat de regering bezig is met het treffen van voorbereidingen om het toerisme in goede banen te leiden en te controleren.

Eilanden

Allereerst ziet Ábalos mogelijkheden voor de Canarische Eilanden en de Balearen, omdat hier de ‘gezondheidstoestand heel positief is’. Hij komt voor deze gebieden snel met concrete plannen.

Andere landen

In andere landen gaan toeristische attracties deze week weer geleidelijk open. Zo is de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad voor het eerst weer open, net als de wereldberoemde Akropolis in Athene.

Nederlands beleid

Gisteren gaf premier Mark Rutte aan dat hij hoopt binnenkort meer duidelijkheid te kunnen geven over de zomervakantie. Volgens hem is nog niet duidelijk of de mogelijkheid om op vakantie te gaan nu denkbaar is.

De premier vertelde dat ten eerste moet worden gekeken naar wat andere Europese landen doen. Ook moet duidelijk zijn wat de risico’s zijn in deze gebieden. Ten slotte moet er een besluit worden gemaakt over het al dan invoeren van maatregelen voor mensen die terugkomen van vakantie.

Bron: RTL Nieuws, de Limburger
Foto: Getty Images

Lees ook: Italië opent grenzen vanaf 3 juni: kunnen we er dan op vakantie?


Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen