gezelliger

Je huis snel gezelliger maken? 7 makkelijke tips

Een paar kleine veranderingen, kunnen er al voor zorgen dat je huis een stuk gezelliger wordt. Wij zetten zeven simpele tips op een rijtje.

1. Beddengoed

In de zomer slaap je het liefst onder luchtige lakens. In de winter wil je een warm bed met een dekbed en veel kussens. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk warm donzen dekbed. Ook kun je een plaid over het voeteneind leggen. Dit is handig voor als je het ’s nachts koud krijgt en oogt ook nog eens erg gezellig.

2. Sloffen

Zorg dat er altijd een paar warme sloffen bij de voordeur of in de woonkamer liggen. Hierdoor creëer je een gezellige uitstraling en het is ook nog eens praktisch. Zo kun je na een lange werkdag, direct jouw comfortabele sloffen aandoen.

3. Kussens

Maak je bank uitnodigend door wat extra kussens toe te voegen. Zo kun jij heerlijk ontspannen én warm zitten terwijl je jouw favoriete film of serie kijkt.

Lees ook: Dankzij dit schoonmaakrooster is je huis het hele jaar door blinkend schoon

4. Verlichting

Zodra het steeds eerder donker wordt, is het erg verleidelijk om vroeg je bed in te duiken. In plaats daarvan, kun je ook kiezen voor warme en zachte belichting. Hierdoor blijf je net wat langer wakker en deze belichting creëert direct een rustige sfeer.

5. Bankhoes

Je hoeft echt niet je hele interieur om te gooien om je huis wat gezelliger te maken. Zo zou je kunnen kijken of er voor jouw bank andere hoezen bestaan. Kies in de winter voor een donkere kleur en een wat zachtere stof.

6. Herinneringen

Het maakt jouw huis niet letterlijk warmer, maar foto’s of kerstkaarten zorgen wel voor gezelligheid en een gevoel van warmte.

7. Gordijnen

In de winter kun je bijvoorbeeld kiezen voor thermische gordijnen. Dit zijn dikke, isolerende gordijnen die sfeer creëren, maar ook de warmte vasthouden.

Lees ook: Hoe groot is de kans op een witte kerst en ‘horrorwinter’ dit jaar?

Foto: GettyImages
Bron: Realsimple.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.