wandelroute het hondsrugpad

Deze wandelroute van 166 kilometer is uitgeroepen tot de beste wandeling van de Benelux

Ben je gek op wandelen en hou je wel van een uitdaging? Plan dan eens om de Wandelroute van het Jaar 2022 te lopen. Het Hondsrugpad in Noord-Nederland is verkozen tot dé wandelroute van het jaar.

Het Hondsrugpad

166 kilometer aan wandelplezier (en ongetwijfeld het nodige afzien): wie wil kan een mooie internationale wandeling maken in negen dagen, opgesplitst in etappes. De Hünenweg is een nieuwe lange-afstandwandelroute van 325 kilometer lang die begint of eindigt in Osnabrück of Groningen. In Nederland wordt dit pad ook wel het Hondsrugpad genoemd.

Je hoeft natuurlijk niet de volle 325 kilometer te lopen. De wandelroute van 166 kilometer is vanwege de afstand al een hele kluif, maar brengt je van Nederland wel via middeleeuwse karrensporen, prehistorische veenpaden en imposante hunebedden en voert door heidevelden, uitgestrekte bossen, zandverstuivingen, rotsformaties, akkers en eeuwenoude dorpen naar Duitsland. Groot voordeel: het gebied is redelijk plat en het wordt gezien als een makkelijke route, dus je hoeft niet continu heuveltje op, heuveltje af. Meer kans om te genieten van het uitzicht, dus.

Lees ook: Dít zijn de mooiste wandelroutes langs bloemenvelden

Andere kanshebbers

Het Hondsrugpad gaat er dit jaar vandoor met de prijs van beste wandelroute, maar welke routes stonden nog meer op de shortlist? Voor op het lijstje: het Biesboschpad (Nederland), Dutch Mountain Trail (Nederland), La Lesse et La Lomme par les GR (België) en Ons Kloosterpad (Nederland).

Wandelschoenen aan en gaan. Meer informatie over de winnende route vind je op de website.

Bron: Wandel Magazine, Hünenweg
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.