handbagage

10 dingen die niet mogen ontbreken in je handbagage

Het blijft lastig om te bedenken welke spullen je mee wil nemen in je handbagage. Déze 10 dingen mogen niet ontbreken.

1. Opvouwbaar waterflesje

De lucht in een vliegtuig is vaak droog. Jezelf goed hydrateren is daarom belangrijk. Kies voor een opvouwbaar waterflesje dat weinig ruimte in beslag neemt.

2. Medicatie

Neem belangrijke medicatie mee in je handbagage. Er bestaat altijd een kans dat je koffer wordt gestolen of kwijtraakt.

3. Telefoon oplader

Misschien heeft de batterij van je telefoon je nog nooit in de steek gelaten, maar neem het zekere voor het onzekere. Neem je oplader mee voor het geval dat de batterij toch sneller leeg is dan gepland en je bijvoorbeeld informatie over je reisbestemming wil opzoeken.

4. Documenten

Deze kan zeker niet in dit lijstje ontbreken. Vergeet niet om alle belangrijke documenten mee te nemen in je handbagage. Voor de zekerheid kun je ook beter alle digitale informatie omtrent je reis uitprinten.

5. Dure spullen

Neem luxe items zoals een duur horloge, een waardevol sieraad of een mooie camera mee in je handbagage. Ook al doen vliegvelden en vliegtuigmaatschappijen er alles aan om diefstal te voorkomen: er bestaat altijd een kans dat het wel gebeurd.

Lees ook: Dit gerecht zou je eigenlijk nóóit in het vliegtuig moeten bestellen

6. Vermaak

Uit het vliegtuigraampje kijken is leuk, maar niet de gehele vlucht. Download je favoriete podcasts en/of luisterboeken, neem wat tijdschriften en misschien een kaartspelletje mee.

7. Ondergoed

Stel dat je koffer kwijtraakt, dan is het wel zo fijn om na een lange vlucht jezelf even te kunnen opfrissen. Breng altijd een extra setje ondergoed mee in je handbagage.

8. Tandenborstel, tandpasta en gezichtsdoekjes

Zodra je het vliegveld verlaat, wil je je wel fris voelen. Poets je tanden en veeg je gezicht schoon met een gezichtsreinigingsdoekje. Zo voel je je net wat meer verzorgd als je op je vakantiebestemming arriveert.

9. Snacks

Neem zelf een aantal voedzame snacks mee. Zo voorkom je ongezond snacken (hallo, opgeblazen buik) en geef je ook geen geld uit aan die veel te dure broodjes op het vliegveld.

10. Kleding

Stel je vertrekt vanuit het koude regenachtige Nederland en je eindbestemming is nogal warm en tropisch, dan is het fijn om wat extra kleding mee te nemen. Je hoeft geen perfect samengestelde outfit in je handbagage te hebben, maar neem bijvoorbeeld een simpele jumpsuit mee.

Lees ook: Wat mag mee in je handbagage?

Foto: GettyImages
Bron: Mentalfloss.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.