Ontwerp Zonder Titel 2022 09 16t145214.426

Halloween-liefhebbers, opgelet: déze series verschijnen dit jaar op Netflix

Kun jij wel genieten van een enge horrorserie? Wij vertellen je welke Halloween series er dit jaar op Netflix verschijnen.

Wednesday

Wednesday is een spin-off serie over Wednesday Addams. De serie gaat namelijk over de dochter van de welbekende Addams Family. Actrice Jenna Ortega, die je misschien kent van de serie You, speelt Wednesday Addams, de hoofdrolspeelster. Je volgt Wednesday als scholier op de Nevermore Academy. Hier probeert ze haar paranormale gaven onder de knie te krijgen en krijgt ze te maken met een monsterlijke moordpartij in de stad. Daarnaast moet ze ook nog zien om te gaan met het bovennatuurlijke mysterie waar haar ouders 25 jaar geleden mee te maken kregen. De serie verschijnt in oktober op Netflix.

Bekijk hier alvast de trailer:

Cabinet of Curiosities

Deze serie is gemaakt door de Oscar-winnende Guillermo del Toro. Volgens de filmmaker kun je de serie niet in één specifiek genre indelen. Elke aflevering van de serie is geregisseerd door een andere filmmaker en wat je precies kunt verwachten is dus nog onduidelijk. Wel vertelt Guillermo del Toro dat de serie is zoals het leven ook is: de wereld is mooi en verschrikkelijk tegelijkertijd. De namen van de volgende filmmakers zijn genoemd: Ana Lily Amirpour, Panos Cosmatos, Catherine Hardwicke, Jennifer Kent, Vincenzo Natali, Guillermo Navarro, David Prior en Keith Thomas. De serie is vanaf 25 oktober op Netflix te zien.

Bekijk hier alvast de trailer:

The School for Good and Evil

De fantasyfilm is gebaseerd op het eerste boek uit de internationale bestsellerreeks van Soman Chainani. Het verhaal gaat over twee beste vriendinnen Sophie en Agatha. Sophie droomt erover om prinses te worden, terwijl Agatha het in zich heeft om een heks te worden. Op een nacht, onder een bloedrode maan, neemt een machtige kracht de vriendinnen mee naar The School for Good and Evil. Hier beginnen de ware verhalen achter alle sprookjes. Je raadt het misschien al, maar de vriendinnen worden ieder naar de verkeerde school gestuurd. De film is vanaf 19 oktober op Netflix te zien.

Bekijk hier alvast de trailer:

Lees ook: Dol op horrorfilms? Dít is waarschijnlijk de reden

The Curse of Bridge Hollow

Deze horrorkomedie gaat over een eeuwenoude, kwaadaardige geest die ervoor zorgt dat alle Halloween versieringen tot leven komen. De monsters willen wraak nemen. Vader (Marlon Wayans) en dochter (Priah Ferguson) moeten samenwerken om dit verhaal tot een goed einde te brengen. Deze film verschijnt 14 oktober op Netflix.

Bekijk hier alvast de trailer:

The Midnight Club

Een nieuwe horrorserie, gemaakt door Mike Flanagan. Deze man wordt ook wel de horrorkoning van Netflix genoemd. Deze serie gaat over zeven terminaal zieke tieners die samenwonen in een hospice en samen een clubje vormen, namelijk The Midnight Club. Iedere avond vertellen ze elkaar voor het slapengaan een griezelverhaal. Deze serie is vanaf 7 oktober op Netflix te zien.

Bekijk hier alvast de teaser:

Mr. Harrigan’s Phone

Deze horrorfilm is gebaseerd op één van de boeken van Stephen King. De film gaat over een onvoorwaardelijke vriendschap tussen Mr. Harrigan en Craig. Als Mr. Harrigan overlijdt, komt Craig erachter dat de dood niet het einde betekent. Zo kan Craig nog steeds met Mr. Harrigan communiceren via de iPhone die met hem mee is begraven. De film is vanaf 5 oktober op Netflix te zien.

Bekijk hier alvast de trailer:

DAHMER (Monster: The Jeffrey Dahmer Story)

Ryan Murphy maakte een serie over Jeffrey Dahmer, een Amerikaanse seriemoordenaar. Dahmer begon met moorden in 1979, maar was het meest actief in 1991. Hij vermoordde in totaal 17 mannen, van wie hij ook de lichaams- en skeletdelen verzamelde. De indrukwekkende serie verschijnt 21 september op Netflix.

Bekijk hier alvast de trailer:

Lees ook: Déze spannende film met Mila Kunis verschijnt binnenkort op Netflix

Foto: Netflix
Bron: Netflix-Nederland.nl