Ontwerp Zonder Titel (13)

Meer rust en positiviteit? Dan is déze TikTok-trend iets voor jou

Er is weer een nieuwe trend op TikTok, die een positieve invloed heeft je mentale gezondheid. We praten je natuurlijk direct even bij.

Trends op TikTok komen en gaan, maar sommige trends zijn zeker leuk om even bij stil te staan. De Tiktok trends ‘Glimmers’ is namelijk interessant voor mensen die zich graag (in de toekomst willen) bezighouden met mentale gezondheid. Glimmers houdt in dat je stilstaat bij micro-momenten die je geluk, blijdschap of hoop geven. Deze micro-momenten zorgen er dan tegelijk voor dat je zenuwstelsel meer tot rust komt, waardoor je je rustiger en kalmer voelt.

Lees ook: Last van stress? Déze TikTok-trend zou de oplossing zijn

Kleine momenten

Bij deze trend gaat het dus helemaal niet over grote successen, zoals een nieuwe baan of een nieuw huis, maar juist over die hele kleine momenten waarbij je dat fijne gevoel in je buik kreeg. Dit gevoel krijg je als iemand bijvoorbeeld een compliment geeft, als je thuis op de bank ploft met een warm kopje thee, of als het buiten gaat regenen, maar je gelukkig een paraplu of regenjas bij de hand hebt. Het zijn die hele kleine momenten waarop je het gevoel krijgt dat alles oké is. Deze kleine momenten zorgen voor meer rust en positiviteit in je leven. Als je je bewust bent van die momenten, zul je ze ook meer gaan zoeken én ook vaker gaan ervaren.

Vriendin’s favoriet

De Vibe onthult het geheim van geluk door Mark Verhees’ persoonlijke reis en expertise in positieve psychologie. Leer een geluksstemming te creëren, verdien beloningen van het leven en laat je inspireren door de man achter ‘Voor positiviteit’. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: TikTokker deelt beste manier om champignons schoon te maken zonder ze te wassen

Foto: GettyImages
Bron: Her.ie

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.