TikTokker deelt beste manier om champignons schoon te maken zonder ze te wassen

TikTokker deelt beste manier om champignons schoon te maken zonder ze te wassen

Is het voor jou ook iedere keer weer een raadsel hoe je het beste champignons kunt schoonmaken als je geen speciale borstel hebt? Het is in ieder geval niet door ze te wassen, aldus een TikTokker.

Champignons schoonmaken

TikTok levert je misschien een nieuwe verslaving op – je blijft immers maar scrollen, terwijl je eigenlijk naar bed moet -, maar dit is het bewijs dat je ook wat van de video’s kunt opsteken. Als je nog steeds niet hebt uitgevogeld hoe je het beste champignons kunt schoonmaken zonder ze te wassen, wil je deze video even bekijken.

@tastyentertaining Don’t wash your mushrooms! Peel them! #mushrooms #peelthem #kitchenhack ♬ original sound – Anita at Tastyentertaining

Zo ga je te werk

De volgende keer dat je champignons in een gerecht verwerkt hoef je ze niet met water te wassen. Zelfs een speciale borstel om ze schoon te maken is niet nodig. Je doet ‘gewoon’ het volgende:

  1. Snijd een stukje van de steel af
  2. Verwijder vervolgens met je handen de hele steel uit de kop van de champignon
  3. Haal daarna de buitenste laag van de champignon af door van binnen naar buiten te werken
  4. Et voilà, je hebt een schone champignon

Deze techniek duurt wat langer dan ze wassen onder de kraan, maar ze zijn in ieder geval wel een stuk schoner. Succes!

Vriendin’s favoriet

Een evenwichtige en gevarieerde maaltijd die makkelijk te bereiden en ook lekker is? Karolien Olaerts bewijst in haar boek Karola’s Kitchen: het kookboek dat het kan. Verse, voedzame en plantaardige ingrediënten vormen de basis van al haar gerechten, zonder in te boeten aan smaak en voldoening. Van kruidige appelpancakes tot geroosterde pompoen met feta. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images

Karolien Olaerts