herfst

Pak je dekentje er maar bij: 6 films die je in de herfststemming brengen

Heb je ook al helemaal zin om op de bank te kruipen met een dekentje en een kop thee? Met déze films kom je direct in de herfststemming.

When Harry met Sally

Harry en Sally ontmoeten elkaar wanneer Sally Harry een lift geeft na hun diploma-uitreiking. In de jaren die volgen zien ze elkaar af en toe en er ontstaat een vriendschap. De vraag is alleen: kunnen een man en vrouw wel vrienden zijn zonder dat er een seksuele aantrekkingskracht in het spel is? Het verhaal speelt zich af in een heerlijke herfst omgeving.

The Jane Austen Bookclub

Dit verhaal gaat over het leven van zes mensen, waarvan vijf vrouwen en één man. Maandelijks komt de leesclub bijeen om een boek van Jane Austen te bespreken. Ondertussen worstelen de lezers zelf ook met thema’s als verliefdheid, relaties en huwelijken die eindigen.

Bridget Jones’s Baby

Het leven van de veertigplusser Bridget loopt nog niet echt zoals ze zou willen. De relatie met Mark Darcy eindigt en Bridget probeert zich vanaf nu te concentreren op haar baan als producer. Ze ontmoet Jack, die haar minnaar wordt. Dan gebeurt er iets onverwachts. Bridget raakt zwanger, maar ze weet alleen niet zeker wie de vader is: Jack of Mark?

Bron: Voor déze drie sterrenbeelden wordt de herfst een geweldig seizoen

The Holiday

Amanda (Cameron Diaz) is de eigenaresse van een reclamebureau is Californië. Iris (Kate Winslet) schrijft voor de Londense Daily Telegraph en woont in een knus huisje in Engeland. De twee lopen beiden vast in hun liefdesleven en besluiten van woonplek te ruilen om zo even tot rust te kunnen komen. De liefde laat zich echter niet sturen en op hun nieuwe woonplek leren de vrouwen allebei een nieuwe man kennen.

The Mirror Has Two Faces

Professor Rose Morgan (Barbra Streisand) is klaar met haar vrijgezellenleven en gaat in op het verzoek van collega, die een platonisch huwelijk wil. Ondanks zijn tegenstribbelingen, weet ze hem echter langzaam in te palmen. Een heerlijke film voor de herfst dus.

The Lord of The Rings

Wat dacht je van een heerlijk lange Lord of the Rings marathon dit najaar? Hoofdpersoon Frodo neemt jou mee op zijn reis om de ring, die beslist over goed en kwaad, te vernietigen. Tovenaren, elven en dwergen komen in de films voorbij en laten jou het slechte weer vergeten.

Lees ook: 

Foto: GettyImages