Leuke dingen doen

De favoriete zomeradresjes van Fatima Moreira de Melo

Ex-hockeyster Fatima Moreira de Melo (41) is vaker weg dan thuis. En toch geniet ze ook op deze heerlijke zomeradresjes in Nederland.

Als ze even gewoon thuis is in Rotterdam, heeft Fatima genoeg plekken in en rond haar thuisstad waar ze graag eet, drinkt en op een andere manier haar zomertijd doorbrengt. En daar doen wij weer inspiratie van op! In Vriendin 28 vertelt Fatima over haar vakantieherinneringen. Dat interview lees je hier.

Tentje aan het water

“In de zomer wandel ik hier in de buurt bij de Bergse Plassen, waar we aan wonen. Daar zit weinig horeca, maar wel wijnbar Mendoza en restaurant Bergsche Plas, waar je heel mooi en relaxed zit. Ik vind de Kralingse Plas ook leuk, daar heb je een aantal leuke tenten. Vroeger toen ik studeerde, kwam ik daar nog vaker. Een andere fijne zomerplek in Rotterdam is het Vroesenpark, bij Blijdorp. Daar heb ik een keer mijn verjaardag gevierd, lekker buiten aan picknicktafels bij het Vroesenpaviljoen.”

Terras

“Hier in Rotterdam ga ik vaak naar de Botersloot, een straat waar je een aantal leuke terrassen hebt. Bij Sajoer kun je fijne sapjes halen. Ze maken daar verse amandelmelk, een echte aanrader. Bij de Nine Bar spreek ik vaak af met mijn ouders, ze hebben er lekkere koffie en een tosti op Marokkaans brood met zoete aardappel, oude kaas, olijventapenade en een blaadje sla. Héél lekker. Ik ben niet zo’n terrastype dat met iedereen wil borrelen, hier is het juist iets rustiger. Er tegenover zitten nog wat leuke kledingzaakjes ook.”

Afhaaltentje

“We halen vaak eten bij YamThai, vlak bij waar we wonen. Vaak bestellen we daar de Phad Thai met kip en de Phad Krapauw.”

Lees ook: dit zijn de favoriete vakantieadresjes van Marlijn Weerdenburg

Restaurant

“Aji vind ik een aanrader, op de Pannenkoekstraat in Rotterdam. Het is van Mario Ridder, de topkok die zelf ook restaurant Joelia heeft (ook in Rotterdam) en Aji begon met chef Pelle Swinkels. Brasserie-achtig eten met veel proteïne trekt me niet zo, ik vind het juist leuk om allerlei verschillende kleinere gerechten te proeven. Dat kan hier: ze maken bijvoorbeeld vongole op Thaise wijze, met de fijnste smaken, en mooie toetjes. Wel iets prijziger, maar een tof tentje met ook een fijn terras.”

Toetjes-adres

“In Rotterdam zijn twee filialen van La Pizza, in het centrum en in de buurt van Blijdorp. Daar komen we eigenlijk niet voor de pizza, maar vooral voor het toetje: pannacotta met sinaasappelkaramelsaus. Zó lekker! Ze hebben er ook geweldige bruschetta, perfect gemaakt met fijne balsamicoazijn. Soms eet ik nog iets met burrata, want dat vind ik ook lekker.”

Sterrenrestaurant

“Met mijn nichtje eet ik zo nu en dan bij een sterrenrestaurant. En dan het liefst lunchen, want als je er gaat dineren, durf je de hele dag niets te eten omdat je anders al vol zit. In Ouderkerk aan de Amstel zit Jamie van Heije, een favoriet. Hij heeft geen ster, het is nog betaalbaar maar wel een beetje high end. Daar eten we graag de zesgangenlunch die altijd leuk en creatief is. Een aanrader is ook Jamies Instagram, daar plaatst hij mooie gerechtjes.”

Ook leuk: de zomerfavorieten van zangeres Krystl

Tennisplek

“In de plas achter ons huis in Hilligersberg heb je Lommerrijk, een mooi tennispark met vier baantjes, tussen het groen en aan het water. Met een oud-teamgenoot tennis ik in Den Haag bij De Aeronauten, dat was ooit een besloten club voor KLM-personeel, maar werd later openbaar. We liepen er altijd langs als we naar hockeyclub HDM gingen, die is ernaast. Nu ben ik er lid met wat vriendinnen en spelen we er competitie. Mijn allermooiste tennismomenten waren op Key Biscayne, waar ik op centre court een balletje heb geslagen toen er geen groot toernooi was. Hetzelfde op Monte Carlo, een week na de finale Federer-Nadal. En ik stond ze lekker te raken, joh!”

Stad in het buitenland

“Barcelona vind ik fijn omdat je daar stad én strand hebt. Je kan er goed eten, winkelen, chillen, je hebt juice barretjes aan het strand… een prettige combinatie. Ik poker er elk jaar en huur altijd een scootertje via een app, snel en makkelijk. Dan voel ik me meer onderdeel van de stad. Ik weet er inmiddels de weg en vind een scooter fijner dan een taxi: het kost de helft en je zit niet in een muffe auto met zo’n gast die airco niet nodig vindt.”

Reageer op dit artikel