Persoonlijke verhalen

De zomer van Fatima Moreira de Melo: ‘Op vakantie gaan we voor luxe’

Het is de mooiste tijd van het jaar: de zomervakantie! Zeven weken lang haalt Vriendin vakantieherinneringen op met BN’ers. Deze week ex-hockeyster Fatima Moreira de Melo (41), die zichzelf een wereldburger noemt. Terecht, als je ziet hoe vaak ze het land uit is…

Het ultieme zomergevoel

“Mijn ultieme zomergevoel begint eigenlijk al als ik ’s avonds buiten zonder jas kan lopen”, zegt Fatima, terwijl ze vanuit haar woonkamer naar buiten kijkt. In een appartementengebouw in de Rotterdamse wijk Hillegersberg woont de ex-hockeyster, beroepspokeraar en presentatrice op de bovenste verdieping met haar vriend, tenniscoach Raemon Sluiter. Ze hebben prachtig uitzicht op de plas erachter en een balkon dat de hele lengte van de flat beslaat. Gemáákt voor fijne zomers, zo lijkt het. Fatima gaat verder: “Als we dan een rondje om de plas lopen terwijl je niet meer hoeft na te denken of je kleding wel warm genoeg is, begint het bij mij al te borrelen.” Ze lacht: “Maar goed, ik reis zó veel, dat ik eigenlijk verwend ben met vaak mooi weer.”

Want hoe vaak ben je het land uit?

“Nou, heb je even? Haha! Als ik het op volgorde doe van de kalender begint het in januari met een pokertoernooi in de Bahama’s. In februari doen we de fotoshoot voor Zinzi, het sieradenmerk waar ik ambassadeur voor ben, meestal in Marbella. In maart ga ik met Raemon en Kiki (Bertens, de tenniskampioene die Raemon coacht) mee naar Amerika voor de toernooien in Indian Wells en Miami. Anders zie ik Rae nooit; die is meestal vanaf kerst al naar Australië omdat Kiki daar dan speelt, dus de eerste maanden van het jaar zien we elkaar amper. In april is het pokertoernooi in Monte Carlo en eind juni in Las Vegas, maar dat laatste sla ik dit jaar over omdat dan het WK vrouwenvoetbal is, waarover ik commentaar geef voor RTL Boulevard. In augustus is er een pokertoernooi in Barcelona en ik denk erover om daarna naar Raemon te gaan in Toronto; die is vanaf juli al weg en komt pas in september weer thuis, na de US Open. En in december ga ik pokeren in Praag.”

Lees ook: Hoe de vonk tussen Airen Mylene en Taeke Taekema oversloeg

Maar in het najaar ben je veelal thuis?

Fatima lacht. “Nou… relatíef veel, want dan wil ik lekker tenniscompetitie spelen en kan ik wat meer werken voor RTL Boulevard. Maar in het najaar zijn ook de tennistoernooien in Azië. Eind oktober ga ik vaak mee naar de WTA Finals, als Kiki ze haalt. Die zijn normaal in Singapore, maar deze keer in China. Dat is lastiger, want dan heb ik een visum nodig, dus dit jaar weet ik het nog niet. In november hebben Raemon en ik trouwens eindelijk een paar weken vakantie samen, dus dan gaan we altijd nog even weg om echt te chillen.”

Denk je nooit: ik blijf eens een tijdje thuis?

“Dat doe ik wel, hoor. Een paar weken, haha. Maar hoe lekker we hier ook wonen, voor mij is thuis waar Raemon is. En waar op de wereld dat dan precies is, maakt me niet zo veel uit. Mensen zeggen vaak: ‘Oh leuk, ga je weer weg?’ Dan denk ik weleens, nou, leuk… Meestal is het voor werk of om mijn vriend te kunnen zien. Maar ik voel me wel bevoorrecht dat ik zo vaak weg kan.”

Lees ook: René van Kooten prijst zich gelukkig met zijn gezin

Hoe zien jullie vakanties eruit?

“Dan gaan we voor luxe. Meestal boeken we een resort, maar wel een kamer met private pool. Afgelopen november waren we op Bali, in het Bulgari resort. Bij het boeken probeer ik er altijd op te letten dat er een tennisbaan is, zodat we af en toe een balletje kunnen slaan. Wij zijn geen mensen die een gym in duiken, ik hou ook niet van hardlopen, we rennen liever achter een bal aan. In Bali was geen tennisbaan, dat was het enige minpuntje. Want verder… Je zit er op een klif en kijkt uit over zee, práchtig. Het hele resort is mooi aangelegd, met een fijne bar, waar je ook heerlijke saté kunt eten.”

Lees meer zomerherinneringen van Fatima in Vriendin 28.

Tekst: Tanja Spaander. Fotografie: Bart Honingh Visagie: Linda Huiberts.

Reageer op dit artikel