Om je vingers bij af te likken: dit zijn de allerlekkerste taartenwinkels

Voor als je even geen zin hebt om zelf te bakken: de lekkerste taart haal je bij deze winkels. Mét de specialiteit die je er zeker moet proberen!

Voor als je even geen zin hebt om zelf te bakken: de lekkerste taart haal je bij deze winkels. Mét de specialiteit die je er zeker moet proberen!

De tiramisukogels? Goddelijk!

Lokaal
in West-Terschelling

Een piepklein winkeltje met lokale delicatessen, hartig en zoet. Beroemd zijn de tiramisukogels: grote ballen tiramisu omhuld met een laagje chocola. Goddelijk!

Red velvet is de toptaart

Drie Graefjes
in Amsterdam

De geur van versgebakken taart komt je al van verre tegemoet. Alle taarten zijn overheerlijk, maar de red-velvettaart is de topper! De cake is stevig, maar heerlijk zacht en ‘nat’ van structuur. De botercrème is romig en vol van smaak.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door De Drie Graefjes – Amsterdam (@dedriegraefjes) op

Máxima’s champagnetaart

Huize van Wely
in Noordwijk, Amsterdam en Heemstede

De luxe taarten, gebakjes en koekjes worden al decennialang door de keukendeur van het Koninklijk Huis naar binnen geschoven. En wij snappen waarom. De taarten zijn een lust voor het oog én de mond. De champagnetaart is misschien wel de allerlekkerste taart ooit.

De beste Bossche bollen

Jan de Groot
in Den Bosch

De bakker met de lekkerste Bossche bollen van heel Nederland. De bollen hebben de perfecte verhouding chocolade, deeg en slagroom. Ook lekker: de mergpijpen. Die zijn niet gevuld met cake, maar met een romige crème.

Bestel vooral de appeltaart

Dudok
in Rotterdam, Arnhem en Den Haag

Dudok staat bekend om zijn overheerlijke appeltaart, en dat komt vooral door het kruimeldeeg bovenop. Daarnaast kun je er terecht voor chocoladetruffeltaart, citroenmeringuetaart, muffins en scones. Ook het interieur is bijzonder: Dudok vestigt zich bij voorkeur in karakteristieke gebouwen met een mooie geschiedenis.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dudok Rotterdam (@dudokrotterdam) op

Must-eat: carrot cake

Honey Pie
in Middelburg en Goes

De must-eat is de carrot cake: smeuïg, kruidig en top van smaak. Maar er zijn meer huisgemaakte taarten, zoals appel-speculaastaart, caramel shortbread, cheesecake en lemon-yoghurttaart. De sfeer in het restaurant is zalig kneuterig.

Een begrip: de hazelnoottaart 

Maison Kelder
in Den Haag, Wassenaar en Zoetermeer

De hazelnoottaart van deze bakker is een begrip in Zuid-Holland: drie krokante schuimlagen met een topping van geroosterde hazelnoten. Je kunt er ook terecht voor lekker truffelgebak, tompoucen
en moorkoppen.

Must-try? Elke taart met chocola

Bij Robèrt
in Oisterwijk

Dit is de bakkerij van Robèrt van Beckhoven, het jurylid van Heel Holland bakt. De winkel heeft een stoere, industriële setting en je kunt vanachter een glazen wand een kijkje in de keuken nemen. Alles wordt zo duurzaam mogelijk gemaakt. Must-try? Eigenlijk elke taart waar chocola in zit. Maar ook de gevulde koeken zijn heerlijk, dankzij de spijs en het krokante roomboterrandje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen