date

Een eerste date op de planning? Déze drie tips maken het makkelijker

Een eerste date is vaak toch een beetje spannend. Wij vertellen je hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Déze tips maken het makkelijker.

1. Vooruitdenken

Een eerste date is vaak een beetje spannend en je hoopt al gauw dat je jouw ware liefde zult treffen. Door hier al mee bezig te zijn, denk je eigenlijk al te ver vooruit. Probeer, hoe moeilijk het ook is, zo veel mogelijk in het moment te zijn. Je kunt jezelf wel de vraag stellen of je een tweede date met deze persoon zou zien zitten. Als het antwoord hierop ‘ja’ is en de ander vond de date net zo leuk als jij, dan kun je vanuit hier weer verder kijken.

2. Te veel, te snel

Misschien wil je heel graag dat de persoon tegenover je degene is met wie je nog heel lang gelukkig zult zijn. Misschien vind je de ander aantrekkelijk, maar verder weet je op een eerste date natuurlijk nog vrij weinig over hem of haar. Er bestaat zoiets als een misplaatst gevoel van verbondenheid. Doordat jij veel persoonlijke informatie deelt, heb je het gevoel een band met de ander te hebben. In werkelijkheid ken je jouw date hoogstens een paar uur. Deel dus niet te snel te veel informatie over jezelf. Hier heb je, als er nog meer dates volgen, nog tijd genoeg voor.

Lees ook: Lena: ‘Ik wil een kind, maar heb gekozen voor de liefde’

3. Perspectief

Als een date goed verloopt, ben je enthousiast en wil je het liefst iedereen vertellen hoe fijn jij je voelt. Alleen door dit te doen en allerlei details over je date de wereld in te slingeren, maak je de andere persoon groter dan jezelf. Je fantaseert over de toekomst en er bestaat een kans dat je jezelf hierin verliest. Natuurlijk mag je je beste vriendin of je moeder laten weten dat je een hele leuke date hebt gehad, maar probeer het ook los te laten en in het moment te leven. Je ziet vanzelf wel wat de toekomst brengt.

Lees ook: 5 rode vlaggen tijdens het daten die je beter niet kunt negeren

Foto: GettyImages
Bron: Psychologytoday

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.