Efteling

Zó gaat een dagje naar de Efteling er straks uitzien

Een bezoekje aan de Efteling zat er even niet in, maar vanaf 20 mei hoopt het pretpark weer open te gaan. Alleen gaat dat er wel iets anders uitzien.

De Efteling doet er alles aan om de deuren op 20 mei weer te openen voor bezoekers. Voor die tijd worden de maatregelen al getest door verblijfsgasten, medewerkers en abonnementhouders. Maar wat houden die maatregelen precies in?

Reserveren

Bezoekers moeten vooraf reserveren, omdat het park maar een beperkt aantal gasten toelaat. “Zo kunnen we garanderen dat iedereen de ruimte heeft voor zijn dagje uit”, zegt Efteling-directeur Fons Jurgens tegen RTL Nieuws. Ook treffen ze hygiënemaatregelen. In het park staan desinfectiepunten en bepaalde punten, zoals beugels van attracties en deurklinken, worden vaker schoongemaakt.

Eenrichtingsverkeer

In het Sprookjesbos geldt vanaf nu eenrichtingsverkeer. Het pretpark houdt bezoekers op afstand door schermen en markeringen op de grond. Bij elk sprookje staan markeringen en borden met maatregelen.

Wachtrijen

Ook voor de wachtrijen zijn veel aanpassingen gedaan. “We hebben vakken en afstandsstrepen gecreëerd”, vertelt projectleider Mark Jansen. Er kunnen minder mensen tegelijk in de wachtrij staan. De single rider-wachtrijen – een aparte wachtrij voor bezoekers die een attractie individueel willen bezoeken – zijn voorlopig gesloten.

Lees ook: Naar de bioscoop in de 1,5-meter samenleving: hoe ziet dat eruit?

Eten en drinken

Bij de horecapunten zijn strepen geplaatst en worden bezoekers met hekken van elkaar gescheiden. Tot en met 1 juni kun je bij deze punten alleen eten en drinken afhalen. Vanaf 1 juni gaan de terrassen weer open.

Zelf de beugel dichtdoen

In attracties moet je voorlopig zelf de beugel dichtdoen en controleren. Medewerkers kijken van een afstand of de beugel goed dichtzit. Bij twijfel kunnen ze het met een hulpmiddel checken. Je kunt in de attractie niet zelf een plek kiezen. Dat doen de medewerkers van de Efteling voor je.

Lees ook: Mag je een kinderfeestje in de tuin organiseren?

Bron: RTL Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen