Lekker binnen spelen: de leukste binnenspelletjes

Binnen spelen: 7 leuke binnenspelletjes om samen met je kind te doen

Zaterdag 27 oktober is de allereerste Binnenspeeldag. De dag is in het leven geroepen om ouders meer met hun kinderen te laten spelen. We hebben de leukste spelletjes op een rijtje gezet. Dan hoeft je kind zich binnen niet te vervelen.

Zaterdag 27 oktober is de allereerste Binnenspeeldag. De dag is in het leven geroepen om ouders meer met hun kinderen te laten spelen. We hebben de leukste spelletjes op een rijtje gezet. Dan hoeft je kind zich binnen niet te vervelen.

1. Kunstwerken maken

Pak een oude rol behang en knip voor ieder kind een flink stuk af. Nu kunnen jullie lekker beginnen met kliederen: gebruik stiften, stickers, potloden, glitters, noem maar op. Ook leuk: plak het kunstwerk vol met oude tijdschriftknipsels. Aan het einde van de dag presenteert iedereen zijn kunst.

2. De grote proefwedstrijd

Een klassiek spel dat leuk blijft: blinddoek je kind en zet een paar schaaltjes op tafel met dingen om te proeven. Denk aan zout, hagelslag, yoghurt of ketchup en laat je kind een klein theelepeltje proeven. Hoeveel smaken worden goed geraden?

3. Heel Het Huis Bakt

Laat iedereen zijn eigen creatie bakken. Je kinderen maken bijvoorbeeld koekjes in de vorm van hartjes, jij een mooie cake. Is alles klaar? Proeven maar! Wie wordt de thuisbakker van de dag?

4. Slapende Leeuwen

Dit is een ideaal spelletje als je kinderen wel erg druk zijn. Zeg dat ze leeuwen zijn die moeten slapen en niet wakker gemaakt mogen worden. Ondertussen doe jij er alles aan om ze aan het lachen te maken. Bedenk leuke grapjes. Wie erin trapt, is af en mag met jou de andere leeuwen wakker maken. Maar eerst laat je de leeuwtjes even lekker slapen natuurlijk…

Lees ook: Slecht weer? Met deze tips hoeven je kinderen zich niet te vervelen

5. De vloer is lava

Ook een klassieker natuurlijk! Leg matrassen en plaids op de vloer en wandel door de woonkamer. Wanneer er wordt geroepen dat de vloer lava is, moeten alle voetjes van de vloer. Daar ligt namelijk warme lava.

6. Wat zit er in mijn tas?

Stop een voorwerp in je tas en laat je kinderen raden wat het is. Ze mogen alleen ‘ja’ en ‘nee’ vragen stellen.

7. Bedenk samen een verhaal

Begin het verhaal met een zin en zeg één voor één een nieuwe zin. Waar gaat jullie avontuur over?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.