Leuke dingen doen

Betaalbaar en geweldig: op vakantie in Marokko

Weinig geld, toch een supervakantie? Ga naar Marokko! Je vliegt er in vier uur naartoe en stapt een heel nieuwe wereld in.

Van badplaatsen als Agadir, Tanger en de hoofdstad Rabat tot bekend en bemind Marrakech en Fez, de Sahara en het Atlasgebergte, je vindt er van alles. En het land is goed te bereizen met kinderen. Kies voor een rondreis of juist een strandvakantie. Let op: in de zomermaanden is het heel erg warm in het binnenland! Geen hitteliefhebber? Dan kun je beter in de voorjaars- of herfstvakantie gaan. Een hotel met zwembad is sowieso een goed idee.

Highlights

Als je kiest voor het populaire Marrakech moet je natuurlijk winkelen in de souq en dwalen door de kleine straatjes. Op het centrale plein Djemaa-El-Fna gebeurt van alles; van slangenbezweerders tot dansers, je kijkt je ogen uit. Vanuit de stad kun je tochten maken door de woestijn, achter op een kameel. Hou je van wandelen, dan is het Atlasgebergte aan te raden. In Agadir vind je een enorm strand in een beschutte baai met daarachter brede boulevards met leuke restaurants en barretjes. Ideaal voor een strandvakantie.

Eten en drinken

In Marokko kun je blijven genieten van al het lekkers dat op tafel komt. Bestel een tajine met vlees of vis, de maaltijdsoep harira en natuurlijk moet je daar een keer couscous hebben gegeten. Overal kun je een kopje thee bestellen, maar let op: hij is vaak mierzoet!

Reis

Je vliegt vanaf Eindhoven al vanaf € 70,- naar Marrakech en vanaf Amsterdam vanaf € 130,-. Een hotelkamer heb je van € 40,- tot € 100,-, dat verschil zit ’m in luxe en locatie. Een pakketreis boek je vanaf € 250,- voor een week logies en ontbijt in een riad.

In Vriendin tippen we nog meer supervakanties die goed te betalen zijn én we hebben een leuke aanbieding (zie hieronder). 

8-daagse reis ‘Wandelen en natuur op Mallorca’ v.a. € 995,- p.p. 

Reageer op dit artikel