Volgens wetenschappers kun je het beste op déze leeftijd trouwen

Je móet natuurlijk helemaal niets en ieder doet het op z’n eigen tempo, maar wetenschappers hebben onderzocht op welke leeftijd je het beste kunt trouwen.

Je móet natuurlijk helemaal niets en ieder doet het op z’n eigen tempo, maar wetenschappers hebben onderzocht op welke leeftijd je het beste kunt trouwen.

Beste moment om te trouwen

Uit onderzoek van Nicholas H. Wolfinger, een onderzoeker van de universiteit van Utah, kun je het beste trouwen tussen je 28ste en 32ste. Volgens hem is de kans op een scheiding in de eerste vijf jaar dan het kleinst. Uit het onderzoek blijkt dat 38 procent van de ondervraagden die voor hun twintigste trouwden, ging scheiden. Van de mensen die tussen hun 20ste en 24ste trouwden, ging ongeveer 27 procent weer uit elkaar. Bij de ondervraagden die tussen hun 25ste en 29ste gingen trouwen, ligt dat percentage veel lager: 14 procent. Bij 35-plussers ging ongeveer 17 procent scheiden.

Niet te jong, niet te oud

Kortom: je ‘moet’ op je trouwdag dus niet te oud, maar ook niet te jong zijn. Het kan ermee te maken hebben dat mensen tussen hun 28ste en 32ste sneller weten of het gaat om ware liefde. Bovendien hebben ze vaak al belangrijke keuzes gemaakt en nemen ze hun verantwoordelijkheid. De gemiddelde leeftijd dat Nederlandse vrouwen in het huwelijksbootje stappen is 31 jaar. Bij mannen ligt dat iets hoger, namelijk 34 jaar.

Bron: Famme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen