Ontwerp Zonder Titel 2020 12 28t174653.392

Dít zijn de allerbeste relatietips die je gelijk kunt toepassen

Ook het afgelopen jaar werden we overspoeld door allerlei relatieadviezen. Welke tips moet je nu echt onthouden voor het nieuwe jaar? Wij delen ze.

1. Communicatie is belangrijk, maar niet alles

Een goede relatie bestaat niet zonder open en eerlijke communicatie. Door actief naar de ander te luisteren, krijgt je partner het gevoel dat zijn of haar verhaal wordt gehoord. Toch is dit niet alles. Zo kunnen sommige mensen heel goed dóen alsof ze luisteren, maar eigenlijk met andere dingen bezig zijn. Vaak gaat het om het gevoel dat de ander je geeft. Jullie hoeven niet dagelijks uren met elkaar te praten. Als jullie maar beiden aanvoelen dat het goed zit en de ander jou waardeert om je wie bent.

2. Het is niet aan je partner om jou gelukkig te maken

Het klinkt logisch, maar soms vergeet je misschien dat alleen jij verantwoordelijk bent voor jouw geluk. Het wordt lastig als je de liefde die je eigenlijk aan jezelf zou moeten geven, van een ander vraagt. De verantwoordelijkheid komt dan bij hem of haar te liggen en dit is bij voorbaat al een verloren strijd.

3. Heb seks om de juiste reden

Soms wordt seks in een relatie iets vanzelfsprekends. Verwacht nooit van je partner dat hij of zij jou op seksueel gebied iets biedt waardoor jij jezelf (even) beter zult voelen. Seks is een vorm van intimiteit tussen dat zorgt voor een betere connectie.

Lees ook: Plezier gegarandeerd: 6 hacks voor betere én spannende seks

4. Het beëindigen van een relatie hoeft niet definitief te zijn

Als de relatie van beide kanten liefdevol is beëindigd, dan bestaat er zeker een kans dat jullie elkaar ooit weer terugvinden. Deze gedachte kan geruststellend werken als je relatie net over is. Misschien moet jij nog aan jezelf werken of was je partner niet klaar voor een relatie. Geef het tijd.

5. Het is gezond om te masturberen, ook als je in een relatie zit

Misschien voelt het fout om te masturberen terwijl je in een gelukkige relatie zit, maar dit is nergens voor nodig. Door te masturberen leer je je eigen lichaam en behoeftes goed kennen. Daarnaast kan het bijvoorbeeld helpen om met stress om te gaan of vind je het simpelweg fijn om te doen. Door afzonderlijk van elkaar te masturberen, wordt jullie seksuele vlam aangewakkerd.

Lees ook: Dít zijn de 6 dingen die alle gelukkige koppels doen

Foto: GettyImages Bron: MindBodyGreen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen