aardbeiendag

De leukste 5 manieren om aardbeiendag te vieren

Ben je na december nog niet uitgefeest? Goed nieuws: vandaag, 11 januari, is nationale aardbeiendag. In Den Bosch wordt er genetwerkt door mensen uit de aardbeiensector. Maar ook wij kunnen feestelijk stilstaan bij deze tongstrelende vrucht. Hoe?

Aardbeiendag vieren

Januari is altijd een beetje een saaie maand. Na een overdosis aan feesten zit je in januari vooral te wachten tot het lente wordt. Om van januari toch een feestelijke maand te maken kun je heel goed aardbeiendag vieren. Het aardbeienseizoen is weliswaar nog lang niet aangebroken, maar er zijn genoeg manieren om er een gezellige dag van te maken.

Wat te doen op aardbeiendag?

Plant vandaag aardbeienzaadjes in een kweekbakje. Half mei kun je het plantje dan naar buiten verplaatsen. Zo heb je in de zomer lekkere verse aardbeien.

Aardbeienzaadjes aardbeiendag
Bekijk hier

Maak een lekker gerecht met aardbeien. Een milkshake, smoothie of dessert. Hebben ze bij jouw supermarkt geen aardbeien, dan kun je ook diepvries aardbeien gebruiken. In het boek heerlijke aardbeirecepten vind je eindeloos veel inspiratie.

Heerlijke Aardbeirecepten
Bekijk hier

Verwen jezelf met een aardbeien hoodie. Echt iets voor koukleumen. Dankzij de zachte sherpa voering aan de binnenkant en gladde microfleece aan de buitenkant blijf je altijd warm.

Aardbeien Hoodie
Bekijk hier

Geef jezelf deze 100% waterproof lippenstift cadeau. Je lippen blijven 24 uur aardbeirood, zelfs als je eet, drinkt of zoent.

Waterproof Lippenstift
Bekijk hier

Ben je dol op thee? En wil je weleens een andere smaak proberen? Dan is vandaag dé dag! Deze handige theesticks met aardbeiensmaak kun je zo in het hete water roeren. Leuk ook voor als er bezoek komt.

Aardbeienthee
Bekijk hier

Zo zie je: je kunt overal wel een feestje van maken. Fijne aardbeiendag!

Lees ook: Zo maak je heerlijke chocolade-cruffins met aardbeien

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images