Ontwerp Zonder Titel 2020 11 26t084147.736

5 simpele tips om het thuis gezellig en rustig te maken

Je weet vast dat je omgeving invloed heeft op hoe jij je voelt. Met deze handige tips maak jij jouw huis gezellig en knus. Zo kom je geheel tot rust.

1. Opruimen

De eerste stap om van je huis een gezellige en knusse omgeving te maken, is het opruimen van onnodige spullen. Zo blijkt uit onderzoek dat als mensen in een omgeving leven met veel rommel, zij ontevreden zijn over hun woonplek. Dit leidt ertoe dat ze over het algemeen ook minder lekker in hun vel zitten. Een opgeruimde omgeving zorgt voor minder stress en meer gelukshormonen.

2. Rustgevende kleuren

In de psychologie worden de effecten van verschillende kleuren beschreven. Warme kleuren zoals rood en oranje worden vaak geassocieerd met actieve gevoelens. Koele kleuren zoals blauw en groen leiden juist tot een gevoel van rust en kalmte. Voor je slaapkamer en woonkamer zouden koele kleuren dus uitermate geschikt zijn.

Lees ook: 7 dingen die je van je huisdier kunt leren

3. Verander je licht

Er wordt niet voor niets gezegd dat natuurlijk licht erg goed is voor je gezondheid. Zonlicht zorgt namelijk voor de aanmaak van vitamine D. Vitamine D is goed voor je nachtrust en zorgt ervoor dat jouw winterdepressie niet de kop opsteekt. Probeer dus altijd wat licht binnen te laten en zet je bureau bijvoorbeeld voor een raam.

Lees ook: Bewezen: planten in huis maken je creatiever en verbeteren je geheugen

4. Natuurlijke patronen en texturen

Een onderzoek uit 2008 toonde aan dat natuurlijke texturen zoals de textuur van planten, zorgden voor minder stress en meer rust. Zo kun je ervoor kiezen om deze print op je muren aan te brengen of een aantal echte planten in huis te halen.

5. Kalmerende geuren

Aromatherapie kan zorgen voor minder angst- en depressiegerelateerde klachten. Daarnaast kunnen bepaalde geuren ook misselijkheid en pijn verminderen. Lavendel is bijvoorbeeld uitermate geschikt om je zenuwstelsel tot rust te brengen.

Lees ook: Je huis verkopen? Zorg voor veel groen in je interieur

Foto: GettyImages
Bron: HelloGiggles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen