De lente is begonnen: door deze 20 dingen krijg je direct het lentegevoel

De lente is begonnen: door deze 20 dingen krijg je direct het lentegevoel

Vandaag begint officieel de lente! Mocht je van die gedachte nog niet vrolijk worden, dan hebben we voor jou een lijstje gemaakt met dingen waar je zéker een lentegevoel van krijgt. Afvinken maar!

Vandaag begint officieel de lente! Mocht je van die gedachte nog niet vrolijk worden, dan hebben we voor jou een lijstje gemaakt met dingen waar je zéker een lentegevoel van krijgt. Afvinken maar!

Met deze tips krijg jij ook het lentegevoel

Geniet nóg meer van eten

1. Als het weer het toelaat: eet lekker buiten. In de achtertuin, op je balkon, op het terras of gewoon in het park. Inspiratie nodig? Dit zijn de tien mooiste balkons op Pinterest.
2. Haal spontaan een ijsje. Dit kan ook als je net boodschappen hebt gedaan of de kinderen van school hebt gehaald.
3. Probeer een nieuw recept. Wat dacht je van lemon-cheesecake, een gezonde caesersalade of een knapperige quiche met courgette?
4. Ontbijt in de tuin. Die eerste zonnestralen geven je gelijk energie voor de dag.

via GIPHY

Doe een lenteschoonmaak

5. Gooi alle ramen open. Haal die frisse lucht en lentegeur in huis. Maak daarna je hele huis schoon. Vergeet vooral déze dingen niet schoon te maken.
6. Doe je was niet in de droger, maar hang het buiten op. Niets lekkerder dan kleding die in frisse lucht is opgedroogd.
7. Vervang winterse accessoires in huis door items met frisse pastelkleuren. Fleur je huis op met wooninspiratie van Instagram.

Maak je tuin lenteklaar

8. Zet een bos lentebloemen in huis. Tulpen, pioenrozen, narcissen, hyacinten: wij houden ervan!
9. Een middag tuinieren. Zorg dat je tuin onkruidvrij is, zet nieuwe bloemen en planten in de grond en haal de tuinset weer naar buiten. Bij Aldi scoor je nu tuinplanten voor een prikkie.
10. Geniet van de kersenbloesem die nu volop in bloei staat. Bezoek bijvoorbeeld het kersenbloesempark in Amsterdam.
11. Begin een moestuin. Wil je dit jaar wel een succesvolle oogst? In deze video leggen we uit hoe je dat doet.

Ga erop uit

12. Ga naar buiten zodra het kan. Ren een rondje door het bos, drink koffie op het terras, maak een extra lange wandeling met je hond. Probeer een van deze mooie wandelroutes in eigen land.
13. Boek een weekendje weg. Zo’n mini-vakantie kan je batterij helemaal opladen.
14. Lees een zomers boek. Dit geeft je ook het lentegevoel als het buiten regent. Dit zijn onze favoriete boeken van dit moment.
15. Maak een lijst met plekken in Nederland die je altijd al eens hebt willen bezoeken. Toerist in eigen land!
16. Doe op Pinterest inspiratie op voor je volgende vakantiebestemming. Waar moet je eten, drinken, winkelen en zwemmen? Volg dan ook gelijk onze Pinterest-pagina.
17. Maak een afspeellijst met je favoriete zomerliedjes. In deze periode worden er veel nieuwe zomerhits op de radio gedraaid.

via GIPHY

Geef jezelf een make-over

18. Je kledingkast opruimen. Verruil dikke coltruien voor luchtige items. Laat voor de zekerheid wat dunne truitjes hangen, je weet het maar nooit in Nederland. Geen idee waar je moet beginnen met opruimen? Lees deze tips van opruimcoach Lammy.
19. Lak je (teen)nagels in een vrolijke kleur. Zo ben je helemaal voorbereid op die nieuwe open schoenen.
20. Koop een bodylotion in een zomerse geur, zoals kokosnoot. Dit geeft je gelijk het idee alsof je op een tropisch oord zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen