Culinair

Recept voor caesarsalade met krokant gebakken kip

Een lekkere caesarsalade lust iedereen. Eet hem als voorgerecht of lunch. Om het gerecht nóg verser te maken, kun je ervoor kiezen om de dressing zelf te maken.

Bereidingstijd: 30 minuten
Marineren: 2 uur

Ingrediënten

• 400 g kippendij
• 1 tl zout
• 200 ml karnemelk
• 1 el gedroogde dragon
• 2 kropjes baby romaine
• 2 eieren
• 4 el caesardressing (uit fles of zelfgemaakt, zie recept rechtsonder)
• 1 blikje ansjovisfilets
• 50 g panko (Japans broodkruim)
• 100 ml zonnebloemolie (of plantaardige frituurolie)
• 100 g Parmezaanse kaas
• handje basilicumblaadjes

Ook lekker: pastasalade met gerookte kip en geitenkaas

Aan de slag

1. Snijd de kippendij in stukken van 3 cm. Bestrooi met zout en meng in een kom met de karnemelk en dragon. Laat 2 uur marineren.
2. Snijd de blaadjes los van de kropjes romaine. Kook de eieren 7 minuten in kokend water. Pel ze en snijd ze doormidden. Meng de slablaadjes in een kom met de caesardressing. Schik ze op een grote schaal en leg de eitjes en ansjovisfilets erop.
3. Zeef de kip uit de marinade. Laat goed uitlekken en doe over in een kom. Meng met de panko en zorg dat de kipstukken rondom bedekt zijn met panko.
4. Verhit de olie in een pan (het moet een flinke laag zijn) en bak hierin de kip in circa 5 minuten rondom bruin en krokant. Keer regelmatig. Laat de kip uitlekken op keukenpapier en verdeel de stukjes over de salade.
5. Rasp de parmezaan er in krullen overheen en garneer met de basilicumblaadjes.

Ook lekker: Griekse salade met gekruide gehaktballetjes

De lekkerste caesarsalade maak je zelf

Pureer 1 hardgekookt ei met 2 ansjovisfilets, 2 tl mosterd, 1 tl worcestershiresauce, 1 tl tabasco, 100 ml mayonaise, 1 el kappertjes en 2 el kappertjes of augurkenvocht. Voeg eventueel wat water toe als je de saus te dik vindt.

Reageer op dit artikel