Ontwerp Zonder Titel 2020 08 23t122657.427

10x waarom een dagje strand supergezond is (óók zonder zon)

Een dagje strand is voor velen een moment om even tot rust te komen. Maar wist je dat een dagje strand nog véél meer kan opleveren dan alleen een ontspannen geest?

10 gezondheidsvoordelen:

1. Minder stress

Door het geluid van de golven en de zon op je gezicht, voel je je waarschijnlijk direct een stuk relaxter. Ook wordt serotonine verhoogd. Dit wordt ook wel het gelukshormoon genoemd.

Lees ook: Vrijgezel zijn heeft volgens onderzoek déze drie fijne gezondheidsvoordelen

2. Betere nachtrust

Wedden dat je goed slaapt na een dagje strand? Dit komt doordat het strand ertoe leidt dat je je fysiek moe zult voelen, angst en stress zullen verminderen en je hormonen meer in balans laat komen.

3. Vitamine D

Tien minuutjes op het strand is al voldoende om de benodigde vitamine D binnen te krijgen.

4. Infecties tegengaan

Het zoute water werkt antibacterieel en zorgt er zo voor dat wondjes sneller helen.

5. Beweging

Of je nu de zee induikt om wat baantjes te trekken of samen met je zoon of dochter op zoek gaat naar schelpen: beweging is gegarandeerd.

6. Beauty behandeling

Zowel het zoute water als de zon zorgt ervoor dat we er na een dagje strand altijd gezonder uitzien. Zo scrubt het zand onze handen en voeten. De zon opent onze poriën en het zoute water maakt de poriën vervolgens volledig schoon.

7. Minder pijn in water

Zwemmen is perfect voor oudere mensen of mensen die recent een operatie hebben ondergaan. Ook voor blessures is het de perfecte bewegingsvorm.

8. Betere ademhaling

De kwaliteit van de lucht op het strand is vele malen beter dan op andere plekken. Voor mensen met COPD en astma is het dan ook een ideale locatie.

9. Meer jodium

Het zeewater zit vol met jodium. De gezondheidsvoordelen van jodium zijn eindeloos. Zo zorgt het voor meer energie, een betere groei van haar en nagels en reguleert het hormoonlevels. Ook is jodium goed voor het metabolisme en zou het de kans op kanker verkleinen.

10. Een betere connectie met jezelf

Je hoeft niet per se te mediteren op het strand om de connectie met jezelf te verbeteren. Alleen al de rustgevende omgeving zorgt ervoor dat je tot rust komt en beter kunt nadenken over dingen die je belangrijk vindt.

Dus: dagje strand dan maar? 😉

Lees ook: Bewezen: op vakantie gaan met je zus is goed voor je gezondheid

Foto: GettyImages
Bron: thefactsite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen