Bewezen: op vakantie gaan met je zus is goed voor je gezondheid

Bewezen: op vakantie gaan met je zus is goed voor je gezondheid

Een vakantie met je zus is niet alleen gezellig en vertrouwd, het is ook nog eens hartstikke goed voor jullie gezondheid.

En wel hierom.

Voordelen van een zus

Onderzoekers van de Ulster University hebben ontdekt dat tijd doorbrengen met je zus, je gelukkiger maakt. De reden hiervoor is dat je met haar over gevoelens kunt praten, waardoor je een ‘mentale boost’ krijgt. Ook kan het enorm opluchten als je je hart lucht.

Een andere studie heeft aangetoond dat op latere leeftijd mensen met een zus gelukkiger, gezonder en minder eenzaam zijn. Een zus kan zelfs angsten en onzekerheden helpen te verminderen.

Vakantie

Een hoop voordelen dus. Maar om deze te plukken, is het natuurlijk wel belangrijk dat jullie tijd met elkaar doorbrengen. En wat is hier een beter moment voor dan een vakantie? Juist, boeken dus. 😉

Tip van de redactie

Elma van Vliet is de bedenkster van de Vertel eens-serie. Toen ze in 2001 te horen kreeg dat haar moeder ernstig ziek was, realiseerde ze zich dat er nog zoveel vragen waren die ze haar wilde stellen. Daarom maakte zij het boek Mam, vertel eens. Door het maken van dit boek ontdekte ze haar passie voor het helpen van mensen bij het maken, delen en bewaren van herinneringen. Zo is ook Voor mijn zus(je) ontstaan. Een prachtig invulboek om cadeau te geven. Voor meer info klik op onderstaande button.

Bron: Amayzine

Lees ook: bewezen: wie de hele dag met z’n collega’s lacht, werkt veel harder