spelletjes

4x de leukste spelletjes tijdens de feestdagen

Of je nu op zoek bent naar een nieuw spelletje of gewoonweg de sfeer gezellig wil houden. Déze vier spelletjes zijn het uitproberen waard.

1. Bingo

Met dit eenvoudige spelletje trek je de aandacht van zowel het jonge als het oudere publiek. Een kerstbingo waar je leuke cadeautjes mee kunt winnen vindt natuurlijk iedereen leuk. Maak de bingokaarten zelf en laat iedere gast wat kleine cadeautjes meebrengen.

2. Wie ben ik?

Ook voor dit spelletje heb je niet veel nodig. Een post-it notitieblokje en een pen. Je kies een bekend persoon, schrijft dit op en plakt dit papiertje op het voorhoofd van je tegenspeler.  Hierna laat je de ander gesloten vragen stellen om erachter te komen wie hij of zij is. Als het antwoord op de vraag ‘ja’ is, mag hij of zij nog een vraag stellen. Is het antwoord op de vraag ‘nee’, dan is de volgende aan de beurt.

Lees ook: Déze kerstfilm zou je zeker moeten kijken, op basis van je sterrenbeeld

3. Kerstmuziek raden

Kies je favoriete streamingdienst en laat één persoon de muziek bedienen. De persoon die als eerste de titel van het nummer én de artiest raadt, heeft een punt gescoord. Als je met een grote groep bent, kan het handig zijn om teams te maken.

4. Creatieve strijd

Laat jouw creatieve kant zien tijdens dit familiespel. Ga de strijd aan wie de lekkerste kerstkoekjes weet te bakken of maak jullie eigen kerststukjes. Jullie beoordelen elkaar en de winnaar hoeft vanavond niet af te wassen.

Lees ook: Bewezen: mensen die (vroeg) kerstverlichting ophangen, zijn vriendelijker

Foto: GettyImages
Bron: RealSimple.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.