niet goed voor kat

5 dingen die ábsoluut niet goed zijn voor je kat

Als kattenliefhebber wil je het beste voor je harige vriendje. Maar soms kunnen we onbewust dingen doen die schadelijk zijn voor hun welzijn. Voorkom schade aan de gezondheid en het welzijn van je harige vriendje en lees verder!

Dit is niet goed voor je kat

  1. Geef je kat geen mensenvoeding. Veel voedingsmiddelen die veilig zijn voor mensen, kunnen schadelijk zijn voor katten. Voedsel zoals chocolade, uien en knoflook kunnen bijvoorbeeld leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.
  2. Laat je kat geen melk drinken. Hoewel het lijkt alsof katten van melk houden, zijn veel katten lactose-intolerant. Dit kan leiden tot diarree en buikpijn.
  3. Geef je kat geen speelgoed met kleine onderdelen. Katten kunnen kleine stukjes speelgoed inslikken en hierdoor verstikkingsgevaar lopen. Kies speelgoed dat veilig is voor je kat.
  4. Knip de snorharen van je kat niet af. Kijk ook uit met kaarsen. Snorharen zijn belangrijk voor de oriëntatie van de kat. Het knippen of verschroeien van de snorharen kan leiden tot desoriëntatie.
  5. Laat je kat niet te zwaar worden. Overgewicht kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals diabetes en hartziekten. Zorg ervoor dat je kat voldoende beweging krijgt en een gezond dieet heeft.

Het klinkt allemaal heel logisch, maar toch is het goed om je er bewust van te zijn dat je kat gevaar kan lopen bij een van de vijf punten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Lees ook: Hoe een automatische voerbak het leven van jou en je kat verandert

Tip van de redactie

Als de kat het voor het zeggen had is hét naslagwerk voor de liefhebber van katten. Een handleiding om je kat beter te leren begrijpen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Als De Kat Het Voor Het Zeggen Had
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Is je kat statisch? Dít kun je ertegen doen

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker