van je liefde voor honden je beroep maken

4 manieren om van je liefde voor honden je beroep te maken

Heb je er ooit aan gedacht om fulltime met honden bezig te zijn? En er ook nog je geld mee te verdienen? Dat is makkelijker dan je denkt. Vriendin zocht de mogelijkheden voor je uit.

1. Begin een uitlaatservice

Kan dat zomaar? Ja zeker! Je moet er wel geschikt voor zijn, maar iedereen kan in principe een uitlaatservice beginnen. Het is natuurlijk wel handig als je een busje hebt waar genoeg honden in passen. Daarnaast is het wijsheid om van elke hond te weten wat voor karakter hij heeft, zo voorkom je vechtpartijen en andere vervelende situaties. Maar heb je alles goed geregeld dan is het natuurlijk heerlijk dat je voor je werk elke dag een flinke wandeling maakt in de natuur.

2. Begin een hondentrimsalon

Lijkt het je leuk om honden te trimmen? Haal dan je trimcertificaat. Dat kan op de trimacademie, maar ook bijvoorbeeld bij NHA-opleidingen. Na 9 maanden kun je jezelf een hondentrimmer noemen. Tegen die tijd ken je de ‘taal’ van de honden, weet je hoe je hygiënisch moet werken en ben je op de hoogte van de verschillende soorten vachten. Wel zo handig, want een poedel trimmen vraagt weer om een andere aanpak dan een Golden Retriever. Voor meer info over de opleiding klik hier.

3. Begin een hondenpension

Geldt voor jou: hoe meer honden, hoe meer vreugd? Dan zou je een hondenpension kunnen beginnen. Je kunt het zo klein of zo groot maken als je wilt, afhankelijk van hoe je woont. Je hebt wel een Bewijs van Vakbekwaamheid Besluit Houders van Dieren nodig, zonder dat bewijs mag je niet zomaar een pension starten. Maar is het bewijs eenmaal in de pocket dan kun je lekker de deuren openen en omringd worden door een gezellige roedel.

4. Word dierenassistent

Als dierenassistent heb je natuurlijk niet alleen met honden te maken, maar ook met cavia’s, katten, parkieten en ga zo door. Er zijn meerdere opleidingen tot dierenassistent. Bij het NHA kun je je diploma binnen 12 maanden halen. Ben je eenmaal klaar dan weet je alles over ziektes bij dieren. Maar ook op het gebied van voeding en verzorging ben jij straks een expert. Als dierenassistent heb je niet alleen met dieren te maken, maar ook met mensen. Lijkt die combinatie jou wel wat? Dan is dit beroep op jouw buik geschreven.

Lees ook: Slapen met je hond een goed idee? Hier de feiten en fabels

Tip van de redactie

In Door de ogen van de hond van Jos Oosting komen alle obstakels aan bod, zoals: trekken aan de riem, niet alleen kunnen zijn, onzekerheid, opspringen en nog veel meer. Het uitgangspunt van het boek is dat je leert begrijpen waarom je hond bepaald gedrag laat zien. Je leert alles over hondentaal, trainingstechnieken en het oplossen van specifiek probleemgedrag. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker