Betekenis dromen over een hond

Droom je regelmatig over honden? Dít kan dat betekenen

Iedereen heeft ze wel: terugkerende dromen of dromen waarin dezelfde personen of dieren terugkomen. Merk jij dat je vaak dezelfde droom hebt, waarin steeds een hond voorkomt? Dat kan een bepaalde betekenis hebben. 

Dromen over honden

Het is als hondenbaasje logisch dat je vaker droomt over honden, omdat je viervoeter een belangrijk onderdeel uitmaakt van je leven. Heb je zelf geen hond, maar droom je wel vaak over honden? Dat kan komen doordat je wel vaak met honden te maken krijgt. Bijvoorbeeld als er in je buurt veel honden wonen. 

Dromen over je eigen hond

Er is ook een verschil tussen dromen over je eigen hond en dromen over de hond van iemand anders. Droom je dat je gebeten wordt door je eigen hond, dan is dat een teken van instabiliteit in je leven. Droom je juist dat je fijn met je hond aan het spelen bent, dan wijst dat erop dat je geaccepteerd wordt door je omgeving en dat je sociale leven leuk is. 

Lees ook: Interessant: dít zeggen jouw dromen over je persoonlijkheid

Dromen over een andere hond

Wanneer je een nachtmerrie hebt over de hond van een ander, dan voel je je in je echte leven aangevallen door iemand anders of door een situatie. Droom je dat een hond lief voor je is dan staat dat voor je eigen waarden in het leven. 

Overleden hond

Als je droomt over een hond die inmiddels is overleden, dan kan het zijn dat je iets mist. Misschien is het wel de bescherming die je viervoeter bood en wil je dat gevoel graag terug. Je kunt ook dromen over een hond en dat je iets verkeerd doet. Dat houdt in dat je bang bent om mensen kwijt te raken of dat je een schuldgevoel hebt. 

Dromen over honden hebben dus vaak een betekenis. Droom je regelmatig over honden? Dan is het goed om stil te staan bij je leven en alles wat zich daarin afspeelt. Misschien kun je dingen veranderen. 

Bron: Dingen voor Vrouwen
Foto: Getty Images