seks-calorieen

Zóveel calorieën verbrand je met seks

Wie dacht dat een stevig potje seks gelijk zou staan aan een bezoek aan de sportschool, komt bedrogen uit. Het aantal calorieën dat je ermee verbrandt valt namelijk vies tegen. Onderzoek En nu ben jij natuurlijk benieuwd om hoeveel het gaat. omt-ie. Bij een vrijpartij van 25 minuten verbrand je gemiddeld 69 calorieën, blijkt uit…

Wie dacht dat een stevig potje seks gelijk zou staan aan een bezoek aan de sportschool, komt bedrogen uit. Het aantal calorieën dat je ermee verbrandt valt namelijk vies tegen.

Onderzoek

En nu ben jij natuurlijk benieuwd om hoeveel het gaat. omt-ie. Bij een vrijpartij van 25 minuten verbrand je gemiddeld 69 calorieën, blijkt uit onderzoek van de University of Montreal. Ter vergelijking: met een uurtje joggen ben je al gauw 650 calorieën ‘lichter’. Dat is nogal een verschil.

Lees ook: Met deze tips houd je je seksleven spannend

Calculator

Schrale troost: bovenstaande cijfers zijn een gemiddelde. Natuurlijk spelen ook je geslacht, gewicht, lichaamstype, het standje én de intensiteit een rol. Wil je weten hoeveel calorieën jij verbrandt tijdens een stevige vrijsessie? Bereken het hier met de sexcalculator.